Tizenhárom rektort állít fel az új törvény

2012. április 05. 20:01

Tizenhárom főiskolai vagy egyetemi rektor kényszerül posztjáról való lemondásra a következő két éven belül a decemberben elfogadott új felsőoktatási törvény miatt – számolt be az Eduline.

2012. április 05. 20:01

Tizenhárom főiskolai vagy egyetemi rektor kényszerül posztjáról való lemondásra a következő két éven belül a decemberben elfogadott új felsőoktatási törvény miatt. A változásokról Kis Norbert felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár levélben tájékoztatta az ország huszonnyolc felsőoktatási intézményét – számolt be az Eduline.

Az új törvény rögzíti: vezetői posztot csak 65 éves korig lehet betölteni, legfeljebb két – három-ötéves – cikluson keresztül. Akik a kritériumoknak nem felelnek meg, legkésőbb 2013. június 30-ig maradhatnak állásukban. Akik 2013 júniusa után töltik be 65. életévüket, születésnapjukon búcsúzhatnak a poszttól.

Az Eduline több különösen szerencsétlen esetre is felhívja a figyelmet. Kiemelik Patkó Gyulát, a Miskolci Egyetem 66 éves rektorát, akinek 2014-ig szól a megbízatása, de életkora miatt 2013 júniusában fel kell állnia székéből. Magda Sándort, a Károly Róbert Főiskolát vezető 66 éves rektort hasonlóan érinti a jogszabály. A győri Széchenyi István Egyetem 69 éves rektora, Szekeres Tamás sem folytathatja a munkát – emlékeztet a cikk.

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tmmate
2012. április 06. 06:12
Helyes.
Stigma
2012. április 05. 20:41
"Tizenhárom főiskolai vagy egyetemi rektor kényszerül posztjáról való lemondásra" Schmitt fején vajhegyek voltak, de azért nem az astoriás ügynök múltját, a közpénzből való költekezését vagy a kurvákat választották a megbuktatására, hanem a hamis doktoriját, amit PhD-ként aposztrofált, mert már csak az egyetemek és a tudományos élet annektálása maradt hátra... "A fogalmak tisztázása érdekében: pártállam az, amikor egyetlen párt befolyása alá kerül a kormány, a törvényhozás, az alkotmányozás, az alkotmánybíróság, a köztársasági elnök, a közmédia, a magánmédia, ezek felügyelete, az államigazgatás, a kultúra, a számvevőszék, az ügyészség, az igazságszolgáltatás, a nemzeti bank, de még a statisztikai hivatal, az adóhivatal és a labdarúgó szövetség is."
benszülött
2012. április 05. 20:35
A Nemzeti Erőforrás Minisztérium bekérte a jegyzőkönyvet a Shalom Weis Egyetem egy héttel ezelőtti szenátusi üléséről, amelyen Schmitt Pál köztársasági elnök doktori címének visszavonásáról döntöttek.
Sebaj Tóbiás
2012. április 05. 20:21
Mindegyik veszedelmes kommunista volt, ugye ? Barmok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!