Fidesz: Szekereséknek nincs helye a közéletben

2012. május 29. 15:01

Gulyás Gergely közölte: a Fidesz szerint nincs helye a közéletben azoknak – így mások mellett Szekeres Imre volt honvédelmi miniszternek –, akik hozzájárultak a 2006 őszi jogsértésekhez.

2012. május 29. 15:01

A Fidesz szerint nincs helye a közéletben azoknak – így mások mellett Szekeres Imre volt honvédelmi miniszternek –, akik hozzájárultak a 2006 őszi jogsértésekhez. Gulyás Gergely, a parlament emberi jogi bizottságának fideszes alelnöke így reagált az MTI-nek arra, hogy Hende Csaba honvédelmi miniszter alkotmányellenesnek és jogsértőnek nevezte azt, hogy a honvédség 2006 őszén fegyvereket és gránátokat adott át a rendőrségnek. Az erről szóló jelentést megküldték az ügyészségnek. A tárcavezető az ügyben általa indított vizsgálat lezárulta után elmondta: 2006-ban Szekeres Imre akkori szocialista miniszter és Havril András akkori vezérkari főnök szóbeli utasítása alapján adták át az eszközöket a rendőrségnek.

A Hende Csaba által nyilvánosságra hozott jelentés egyértelművé teszi az akkori miniszter, Szekeres Imre felelősségét abban, hogy jogellenesen adott át fegyverzetet a rendőrségnek, erre ugyanis nem lett volna lehetőség – mondta Gulyás Gergely. Közölte: „tekintettel arra, hogy 2006. október 23-án az akkori hatalom a rendszerváltozás óta nem tapasztalt mértékben sértette meg az állampolgárok, köztük békés tüntetők alapvető alkotmányos jogait, úgy gondoljuk, nincs helye a közéletben azoknak, akik ehhez mulasztással vagy szándékosan, de mindenképpen jogellenesen hozzájárultak” – fogalmazott.

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
HSL
2012. május 30. 06:21
ebből se lesz számonkérés soha, csak szájkarate
wartog
2012. május 30. 05:52
...és ami a legvérforralóbb, ezek után ki mer a hitvány állni a nyilvánosság elé és dumál.Mi van a pofáján az ilyennek bőr helyett?
wartog
2012. május 30. 05:51
No nem csak azokért nincs helye Szekeresnek.Amit művelt ez a tahó, honvédelmi miniszterként, az felfogható hazaárulásnak is.Én simán sóbányába küldeném, vagy krampácsolónak.Esetleg uránbányába csillésnek.Ld. Grippenek átvétele és egyebek.
Hajdú Sógor
2012. május 29. 21:56
- Könyvében furcsa hasonlatot használ. Eszerint a 2006. október 23-i állami megemlékezés önben az Egri csillagok jelenetét idézte fel: Török Bálint a szultán sátrában időzik, s behallatszik a magyar foglyok lefejezése. - Elnökségem legkísértetiesebb emléke, ahogy a kiürített, hermetikusan lezárt Kossuth téren a külföldi államfők és vendégek részvételével halálos csendben zajlik a koszorúzás, s csak a távolból jut el ide egy-egy kiáltás. Valóban furcsa lehet, ahogy az emberben felmerülnek a kisdiák korában olvasottak. Az Egri csillagok mellett többször is eszembe jutott A kőszívű ember fiai című regény. Ott a halálra ítélt Baradlay fiú az utolsó szó jogán azt mondja: “Tetteinkben a védelem. Az utókor ítélni fog azok fölött.” Nem gondolnám, hogy a mostani Országgyűlés az utókor. Együtt megyünk majd ítélet alá. http://csepel.info/?p=9799 És ennyi, és jónapot? Egy elirt szóért médiageci-össztűz a másikra?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!