Romagyilkosságok: a DNS-vizsgálat is alátámasztja a gyanút

2012. június 13. 18:17

Igazságügyi hemogenetikus szakértő meghallgatásával folytatódott a romák elleni támadásokkal vádolt négy férfi büntetőpere szerdán a Budapest Környéki Törvényszéken.

2012. június 13. 18:17

A szakértőt a bíróság a besenyszögi rablással kapcsolatban, egy a helyszínen nyomot hagyó, a nyomozás során lefoglalt bakancson és a rablásnál használt ragasztószalagokon maradt biológiai anyagmaradványokról kérdezte.

 
A vádirat szerint a romák elleni támadással vádolt férfiak közül hárman - Kiss Árpád első-, Kiss István másod- és Pető Zsolt harmadrendű vádlott - eddig ismeretlen negyedik társukkal követték el a fegyverrablást Besenyszögön. A tettesek egy hivatásos vadásztól 2008. március 7-re virradóra hét sörétes és golyós vadászpuskát raboltak el. A rabláskor a vadászt és feleségét, valamint két gyermeküket megkötözték.
 
A szakértői vélemény szerint a bakancson kimutatott genetikai profil (a DNS-szakaszok egyénre jellemző kombinációja) Pető Zsolt genetikai profiljával mutat egyezést. A szakértő közölte, jóval nagyobb a valószínűsége annak, hogy a sértettek arcára és kezére tekert ragasztószalagon megtalált kevert minta Kiss Árpádtól, Kiss Istvántól és Pető Zsolttól származik, mint más, ismeretlen emberektől.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MikkaMakka
2012. június 13. 20:19
mert az sokkal életszerűbb h minden támadás amit kisebbségek ellen követnek el csk provokáció..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!