DNS-bizonyítékokat mutattak be a romagyilkossági perben

2012. július 18. 18:44

Igazságügyi hemogenetikus szakértő meghallgatásával folytatódott a romák elleni támadásokkal vádolt négy férfi büntetőpere szerdán a Budapest Környéki Törvényszéken.

2012. július 18. 18:44
A hat halálos áldozatot követelő fegyveres és Molotov-koktélos támadások ügyében Kiss Árpádot, a testvérét, Kiss Istvánt, valamint Pető Zsoltot és a vád szerint az utolsó két gyilkosságban sofőrként közreműködő Csontos Istvánt előre kitervelten, aljas indokból, több emberen, részben sok ember életét veszélyeztetve, részben tizennegyedik életévét be nem töltött személy ellen elkövetett emberölés bűntettével és más bűncselekményekkel vádolják.
 
A biológiai anyagok és anyagmaradványok azonosságával és azonosításával foglalkozó szakértő véleménye szerint a Nagycsécsen és Tarnabodon talált DNS-minták megegyezést mutattak az elsőrendű vádlott, Kiss Árpád és a másodrendű vádlott, Kiss István DNS-mintáival. Egy piricsei bűnjelen kimutatott genetikai profil Kiss Árpádéval mutatott megegyezést.
 
Az elkövetők Piricsén 2008. augusztus 8-án, Tarnabodon szeptember 29-én, Nagycsécsen november 3-án követtek el fegyveres és gyújtópalackos támadást. Nagycsécsen két ember meghalt.
 
Az ügyben eljáró bírói tanács elnöke, Miszori László a Nemzeti Nyomozó Iroda kirendelő határozatát ismertetve elmondta: a szakértői vizsgálat tárgya a két vádlott DNS-mintájának a piricsei helyszínen, egy töltény hüvelyén talált, a tarnabodi cselekmény helyszínén, egy meg nem gyújtott Molotov-koktélon lévő rongyon rögzített, valamint a Nagycsécsen talált Molotov-koktélos palackon lévő DNS-minta összevetése volt.
 
A szakértő közlése szerint megállapítható volt, hogy egy töltényhüvelyen kimutatott genetikai profil Kiss Árpád genetikai profiljával megegyezést mutatott. A nagycsécsi helyszínen talált Molotov-koktélos palackon kimutatott genetikai profil Kiss Árpádéval és Kiss Istvánéval mutatott teljes mértékű egyezést. A szakértő elmondta, hogy a tarnabodi cselekmény helyszínén kimutatott részleges genetikai profilok szintén a testvérpár mintáival mutattak egyezést.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
realista
2012. július 19. 21:50
Azért ez jó időzítés a Bándy Kata gyilkosság okozta felháborodás ellensúlyozására.
pimepime
2012. július 18. 20:53
Miattuk is vissza kellene állítani a halálbüntit. Ennek fenyegetettségében biztos bevallanák a felbújtót.
cili
2012. július 18. 19:12
...vagyis ki tette, és kinek a megbízásából?
cili
2012. július 18. 19:05
Tisztességes magyar emberként, méltó,és súlyos büntetést a tetteseknek, de szeretném tudni a neveket...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!