Újabb Hunvald-per kezdődik

2012. szeptember 19. 07:53

Összesen mintegy ötvenmilliós hűtlen kezelés vádjával kezdődik újabb büntetőper Hunvald György korábbi erzsébetvárosi szocialista polgármester, országgyűlési képviselő, Gál György egykori kerületi szabad demokrata gazdasági bizottsági elnök, korábbi párttársa, Weinek Leonárd volt zuglói polgármester és társaik ellen a Pesti Központi Kerületi Bíróságon.

2012. szeptember 19. 07:53

A Központi Nyomozó Főügyészség vádirata szerint a VII. és a XIV. kerületi polgármester úgy döntött a másik kerület egyes képviselői, illetve egy közös barátjuk külső tanácsadóként történő alkalmazásáról, hogy meg sem vizsgálták, az önkormányzat maga el tudja-e látni a tanácsadói munkát. Erzsébetváros három zuglói képviselőnek összesen mintegy 20 millió forintot fizetett ki tanácsadói díjként, Zugló pedig hasonló jogcímen szintén három embernek fizetett összesen mintegy 28 milliót. Tényleges tanácsadás azonban a vádirat szerint nem történt, több esetben úgy állították ki a teljesítési igazolást, hogy azt okmány nem támasztotta alá.

Az erzsébetvárosi, milliárdos nagyságrendű ingatlanpanamák, korrupciós ügyek vádjával korábban indult perben első fokon, nem jogerősen másfél év letöltendő szabadságvesztésre ítélte a Fővárosi Törvényszék Hunvald Györgyöt, míg nyolc és fél évre Gál Györgyöt. Fellebbezések folytán az a büntetőügy az ítélőtáblán folytatódik másodfokon. Hunvald és Gál tagadta bűnösségét a korrupciós vádak kapcsán.

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tóth mária
2012. szeptember 19. 10:26
Na, ebből sem lesz kóter!ez csak a szokásos maszatolás. Fidesz, neked annyi!sajnos.
nyugalmazott tanár
2012. szeptember 19. 09:36
Amíg a bírói kar a Kádár rendszerben kontraszelektál kövületekkel terhelt, addig itt tisztességes ítélkezés és elszámoltatásnak nincsen esélye. Az a ma is ott pöffeszkedő, pártajánlásra kinevezett réteg a bírói kar harmada, (a szoci igazságügyi minister, Bárándi állítása, elszólása szerint) viszi el a politikai súlyú pereket. És vezető beosztásban ők osztják ki a többi bíró között a feladatot. Esélye sincs az elherdált, kilopott közvagyon visszaszerzésének.
huttinger
2012. szeptember 19. 08:21
Egy off. """Elhelyezkedhet az állami szférában az, akit köztartozásai miatt a magánszférában eltiltottak a cégalapítástól - az erről szóló törvényjavaslatot Lázár János terjesztette a parlament elé.""" Azon gondolkoztam, hogy ez kinek a lex-e, de aztán rájöttem. Varga Tamásé. off bezárva.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!