Nehéz helyzetbe kerülhet a forgóeszköz-hitelezés

2012. október 24. 11:15

A Bankszövetség szerint érzékenyen érinthetik a a forgóeszköz-hitelezést is a kormány jövő évre tervezett intézkedései.

2012. október 24. 11:15

A Magyar Bankszövetség megítélése szerint a forgóeszköz-hitelezés is nehéz helyzetbe kerülhet a kormány által tervezett intézkedések, így a bankadó mértékének jövő évre ígért teljes meghagyása, a tranzakciós illeték felemelése miatt – mondta Kovács Levente, a bankszövetség főtitkára egy szerdai háttértájékoztatón Budapesten.

A szövetség adatai szerint az idei első háromnegyed évben mintegy 2000 milliárd forint forgóeszköz-hitelt újítottak meg a bankok, a tervezett intézkedések miatt ez a hitelezés is mérséklődhet, ami a cégek termelésére is negatívan hat, és ez a GDP növekedését is hátráltatja. Elmondta: a hazai pénzintézetek anyabankjai mintegy 2 milliárd eurót, azaz 550-600 milliárd forint tőkejuttatást adtak a magyarországi bankok veszteségeinek pótlására.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bolá
2012. október 24. 13:20
Kerülhet? Hát nincs is!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!