Népszava-kommentelőket jelentettek fel

2012. november 10. 09:56

Egy Papcsák Ferenc elleni tüntetésről szóló Népszava-cikkhez érkezett hozzászólások miatt folytat büntetőeljárást a rendőrség. A hatóság már ki is kérte a kommentelők adatait a laptól, ám az egyelőre keresi a lehetőséget, hogy ezt ne kelljen megtennie.

2012. november 10. 09:56

A Népszava Ezren tüntettek Papcsák ellen című, áprilisi cikkéhez érkezett kommentek miatt folytat büntetőeljárást a XVI. kerületi rendőrkapitányság – írja a Népszava. A lap megjegyzi, jogi képviselőjük szerint mivel személyiségi jogi perről van szó, kikövetkeztethető, hogy a feljelentést Papcsák Ferenc, Zugló fideszes polgármestere tehette.

A feljelentő négy kommentet kifogásolt, de ebből kettőt még akkor moderáltak az oldal szerkesztői. A megmaradt két hozzászólás közül az egyikben ez szerepelt: „Én, magam három unokám nevében tiltakozom minden további adó, illeték, sarcolás ellen!! Szemét, aljas mentalitásra vall, ha kommunális adóval, bölcsödei gondozási díjjal, bérek+nyugdíjak+adóbefizetés+stb után forgalminak nevezett adóval akarja helyre állítani az önkormányzat, az állam pénzügyi egyensúlyát. Járuljanak hozzá a nagy jövedelműek, vezessék be újra a többkulcsos adózást!!! Fizessen Papcsák úr és szemérmetlen, népnyúzó bandája!!!” A másik kommentbe pedig ezt írták: „Ennek már nagyon ideje volt, mert amit ez az őrült fitnyiszes polgármesternek titulált gerinctelen művel, annak véget kell vetni. Százmilliók mennek el tanácsadó cégekhez, akkor ez a senki mihez ért???

A Népszava ügyvédje szerint mindkét komment belefér a vélemény-nyilvánítás szabadságába. A rendőrség azonban a büntetőeljárásról szóló törvényre hivatkozva a „felhasználói nevek személyek azonosításához szükséges adatokat” kikérte a laptól. Noha kénytelenek együttműködni a rendőrséggel, keresik annak jogi lehetőségét, hogy mégse kelljen kiadniuk a személyes adatok – írja a lap. Értesítik a hozzászólókat, és ha mégis sor kerülne az adatok kiadására, akkor a Népszava ügyvédje ingyenesen képviseli majd őket.

Frissítés

Nem csak a Népszava, hanem a Hír24 kommentelőit is feljelentették egy szintén Papcsák Ferencről szóló cikkhez érkezett hozzászólások miatt.

Összesen 255 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
naugye!
2017. január 11. 14:29
Ezért a véleményedért a kommentelők nevében fel foglak jelenteni!
kukagyerek
2012. december 12. 21:43
Egy politikusnak tűrnie kell a kritikát, mindegy hogy milyen stílusban is közlik vele. Mivel úgyis csak a társadalom heréi, legalább a busás jövedelmükért ennyit viseljenek el. Ha meg ez a papcsák jelentgeti a kommentelőket, abból lehet látni, hogy a fidesz milyen álságod.
kukagyerek
2012. december 12. 21:43
álságod helyett, álságos!
Soma
2012. november 13. 03:36
Beakadt a tűke, te!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!