Visszakaptak némi pénzt az egyetemek

2012. december 20. 15:45

A 2011. évi pénzmaradványból 1,4 milliárd forintot juttat vissza a felsőoktatási intézményeknek az Emmi. Idén 7,33 milliárdot zárolt a kormány a felsőoktatási intézmények költségvetéséből.

2012. december 20. 15:45

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) 1,4 milliárd forintot visszajuttat a felsőoktatási intézményekhez a 2011. évi pénzmaradványból – közölte a minisztérium csütörtökön az MTI-vel. A kétmondatos közleményben jelezték: Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár az összeg nagyságáról több mint egy hónappal ezelőtt hivatalos szóbeli tájékoztatást adott a Magyar Rektori Konferenciának.

A kormány még novemberben döntött arról, hogy 7,33 milliárd forintot zárol a felsőoktatási intézmények költségvetéséből. Erről az oktatásért felelős államtitkár akkor azt mondta, a kormány azokon a területeken döntött kisebb-nagyobb összegek zárolásáról, amelyek működését az elvonás nem teszi lehetetlenné. Kifejtette: a felsőoktatás – ha nehézségek árán is – meg tudja oldani a helyzetet, túlzás működésképtelenséget emlegetni.

Mezey Barna, a Magyar Rektori Konferencia elnöke akkori reagálásban méltánytalannak nevezte a lépést, miután az ágazat az idén már elszenvedett egy több tízmilliárd forintos forráselvonást.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!