Mégsem fizet félmilliót a Mandiner a Jobbiknak

2013. január 14. 14:50

Megsemmisítette a Fővárosi Törvényszék kártérítésre kötelező ítéletét a másodfokú bíróság, és új eljárás lefolytatására kötelezte az elsőfokú bíróságot. A Jobbik ugyanakkor nem fellebbezett az elsőfokú ítélet Semjén Zsoltot felmentő része ellen, így az jogerőre emelkedett.

2013. január 14. 14:50
mandiner .

A Fővárosi Ítélőtábla Kizmanné Oszkó Marianne által vezetett tanácsa jogerős ítéletével megsemmisítette a Fővárosi Törvényszék Pataki Árpád vezette tanácsának ítéletét, melyben félmilliós kártérítés megfizetésére kötelezte a Mandiner Kft.-t a Jobbikkal szemben. A másodfokon eljáró bíróság ítélete értelmében az elsőfokú bíróságnak új eljárást kell lefolytatnia, mivel a perben II. rendű alperesként szereplő Mandiner részére a bíróság nem kézbesítette azt a módosított keresetet, melyben a Kummer Ákos képviselte Jobbik az I. rendű alperes, Semjén Zsolt mellé a Mandinert is perbe fogta.

A bíróság nem fogadta el a Jobbik fellebbezési ellenkérelmét, mely szerint az elsőfokú bíróság semmiféle eljárásjogi hibát nem vétett. A felperes ugyanakkor nem élt jogorvoslattal az elsőfokú bíróság Semjén Zsoltra vonatkozó ítélete ellen, így jogerőssé vált, hogy a KDNP-s politikusnak nem kell kártérítést fizetnie a Jobbik számára (ugyanakkor a párt a másodfokú eljárásban is kitartott a Mandinerrel szembeni igénye mellett, amit a Semjén által elmondottakról beszámoló MTI-tudósítás közlése miatt támasztott).

A Mandinert az eljárás során Bodrogi Bea, a Civil Média ügyvédje képviselte.

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
citromfű
2013. január 15. 13:52
ha a mandiner kommentelőiből indulok ki, már az is meglep, hogy egyáltalán beperelték. mi lesz a következő? novák neki megy a barikádnak? :D
cutcopy
2013. január 15. 06:04
"A Jobbiknak nincsenek saját bíráik akik a párt fizető listán szerepelnek" Akkor miért kampányolnak Gyurcsányék börtönbe zárásával..?
painkiller00
2013. január 15. 06:04
Az előző korszakból itt maradt bíráktól mit is várhatunk...
radical
2013. január 15. 06:04
Na erről beszélek. Azt nézik a hírszerkesztők hogy mi a pártérdek! Attól függően ki melyik pártnak a bértollnoka vagy műsorvezetője. A számukra kényes kérdésekről és véleményekről előszeretettel nem beszélnek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!