PM: Kötelező pályáztatást a kulturális intézmények vezetésére!

2013. május 17. 15:07

Karácsony Gergely törvényjavaslatban kezdeményezte, hogy kötelező módon pályázat előzze meg a kulturális intézmények vezetőinek kiválasztását – ezt a független képviselő közölte a fővárosi Ludwig Múzeum előtti téren tartott sajtótájékoztatóján.

2013. május 17. 15:07

A Párbeszéd Magyarországért (PM) politikusa ismertette: indítványa szerint minden ilyen típusú pályázatot nyilvánossá kellene tenni és a jelölteknek közmeghallgatáson kellene részt venniük. Itt az érintett szakmai szervezetek mellett akár az egyszerű állampolgárok is kérdéseteket tehetnének fel az indulóknak.

A javaslat nyilvánossá tenné a szakmai bizottság előtt zajló meghallgatások jegyzőkönyveit és személyi összeférhetetlenségi szabályokat is bevezetne. A független képviselő azt is indítványozza, hogy a szakmai bizottságok által nem támogatott pályázatok essenek ki a versenyből.

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
drkovax
2013. május 17. 16:30
A szakmai bizottság se lenne rossz persze, ha a "szakma" nem politikai klikk lenne csupán. Merthogy művészi teljesítmény az elvétve ...
drkovax
2013. május 17. 16:28
A Ludwig esetében épp az a bajotok, hogy megtörtént a pályáztatás, ahelyett, hogy örök életre kinevezték volna a kedvenceteket. Nemzeti Színház dettó. Biztos, hogy érted is amit beszélsz ?
Antigoné
2013. május 17. 16:25
Gergelyke! Ha naponta tízszer performanszoztok, akkor sem kaptok Gordonkától kettőnél több parlamenti helyet. Persze, ha az egyikre hajtasz, akkor érthető.
micream
2013. május 17. 16:19
na persze! hol élnek ezek? akkor talán majd nem a fideszes képviselők rokonai nyernek?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!