Áder aláírta a földtörvényt

2013. június 28. 15:07

Áder János köztársasági elnök aláírta a múlt héten elfogadott földtörvényt pénteken. „Nem mindegy, milyen példát közvetítünk: rend nem születhet rendbontásból, törvényesség a törvénytelenségből, joguralom a jogtalanságból” – fogalmazott az államfő.

2013. június 28. 15:07

A Köztársasági Elnöki Hivatal honlapján közzétett közleményben egyebek mellett az áll: az államfő megállapította, hogy a földtörvény alkotmányossága sem tartalmi, sem formai szempontból nem vonható kétségbe, így kihirdetésének nincs alkotmányos akadálya. Áder János szerint nem hivatkozhatnak házszabálysértésre azok, akik erőszakos fellépéssel akadályozták, hogy az elnök levezesse az Országgyűlés ülését.

Nem mindegy, milyen példát közvetítünk: rend nem születhet rendbontásból, törvényesség a törvénytelenségből, joguralom a jogtalanságból” – fogalmazott az államfő. A mező- és erdőgazdasági földek forgalmáról szóló jogszabályt jobbikos képviselők folyamatos tiltakozása közepette, az ellenzéki frakció által kért név szerinti helyett gépi szavazással múlt pénteken fogadta el a parlament.

Összesen 211 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
perszekutor
2013. június 28. 22:00
És még egy, Sinkától: Gergely gazda Volt neki három pár ökre, s jászlához hat kanca kötve. Tehene is legelt vagy hét - csengőjüktől zengett a rét. Jó magas asztagot rakott néha nyáron ötöt-hatot, mikor mennyit adott a föld, miből száz köblöst örökölt. S mi hű szerelmi zálogot, asszonya is annyit hozott; menyasszonyi fátyla mellett szép száz hold föld búza lengett. S a még többről való álmok voltak a nyoszolyó lányok. Güzültek is mind a ketten, gyerek is született: egy szem. Büszke is volt Gergely gazda, hm! az a kis satnya fattya... Annak nincs már nagy mennyboltja, sose lesz háromszáz holdja.
perszekutor
2013. június 28. 21:57
Kedves felebarátaim! Sinka István verse Ha úgy tetszik: virág Életem - a földem. Megkaptam. És vele a búm is. Ez az örömöm s ez a bánatom. S leng vele sorsom erre-arra. Nékem: szabad út. Másnak: tilalom. Anyám szűkölte, apám megkereste, drága, drága föld ez. Dúl érte annyi sarc. Nemléte: halálom. A léte: vad viszály. Termése: kenyér, élet és falomb. Sarkaiból soha kivetni nem lehet: egy a világgal. Megmarad. S ez a lelkem bölcsőringatója; ha úgy tetszik: virág apám kalapjáról. Síkján olykor magyar tragédia pereg.
korona
2013. június 28. 20:20
Ez az aláírás bizony sajnálatos dolog. Remélem, külső nyomás hatására történt. Zsidó pénz irányít már mindent. Ami mögött se arany, se munka nincs. Bizony sajnálatos ez az aláírás.
flyb
2013. június 28. 18:35
Szégyelje magát, már ha tudja, mi a szégyen!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!