Alkotmányügyi bizottság: Alakíthat frakciót az LMP

2013. június 14. 09:33

Alakíthat parlamenti frakciót a Lehet Más a Politika (LMP) – foglalt állást az Országgyűlés alkotmányügyi bizottsága pénteken.

2013. június 14. 09:33

A testület állásfoglalása szerint az LMP-frakció csak akkor alakulhat meg, ha módosítják a házszabályt. Ennek érdekében a bizottság módosító indítványt nyújtott be az Országgyűlésnek, hogy három – ugyanazon országos pártlistáról mandátumot szerzett – képviselő is alakíthasson frakciót.

 

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
blehel
2013. június 14. 12:22
Szerintem feleslegesen szigorú a frakcioalapítás szabályozása. Nem értem miért ne alakíthasson bárki, ha vannak _mondjuk_ 10-en VAGY ha bejutottak a parlamentbe? Tényleg ilyen módon kell ellehetleníteni az esetlegesen újonnan alakul pártokat? Aki meg elvenné a frakcióból kilépø listáról bejutott képviseløk mandátumát, az sajnos nem érti, hogy mi is az a képviseleti demokrácia. De tudom, sokkal jobban hangzik, hogy vegyük el és büntessük meg, csakúgy, mint hogy csökkentsünk rezsit. Populizmus, arra bezzeg van igény.
nyugalmazott tanár
2013. június 14. 12:20
Ez egy bizottsági vélemény. Kik vettek részt az ülésen? Kérdés, hogy a Parlament többsége is egyetért-e vele.
Ouroboros
2013. június 14. 11:38
Lok'tar! Végre méltóztattak a nagyságos urak...
cutcopy
2013. június 14. 11:05
"akkor alakulhat meg, ha módosítják a házszabályt" Minden szentnek maga felé hajlik a keze, tehát ezennel a módosítgatások nagy ellensége, az LMP kér majd módosítást..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!