Átírták a földtörvényjavaslatot

2013. június 03. 18:21

Átírta a csaknem egy éve előtte fekvő földtörvényjavaslatot az Országgyűlés hétfőn. Jövő héten szavazhatnak róla.

2013. június 03. 18:21

A tavaly nyáron beterjesztett kormányelőterjesztésen hétfőn több, terjedelmes bizottsági módosító indítvány elfogadásával változtatott a parlament. Újraszabályozták egyebek mellett a földtulajdonjog és a haszonélvezeti jog megszerzését, valamint a kényszerhasznosítást. A változtatások egyike, hogy az állattartó telepek üzemeltetői és a vetőmag-előállítók a korábban tervezett 1200 helyett 1800 hektár földet birtokolhatnak.

A módosítás szerint földet magyar és uniós állampolgárok szerezhetnek. Egy hektárnál többet azonban csak földművesek. Földművesnek azok a magyar és uniós állampolgárok számítanak, akiknek rendeletben meghatározott mezőgazdasági vagy erdészeti képzettségük van, vagy legalább három éve mező- és erdőgazdasági tevékenységet folytatnak Magyarországon. Döntöttek a helyi földbizottságok létrehozásáról is. Ezek jóváhagyása lesz szükséges a termőföld adás-vételéhez. A földtörvény zárószavazása jövő héten lehet.

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
liberálzöld.
2013. június 04. 11:02
Na, a termőföldet is megvédte Orbán. Egy holland mezőgazdasági gépszerelő simán vehet magyar termőföldet, de egy magyar autó összeszerelő, akit kirúg a stratégiai szövetséges Mercedes, azt nem vehet. Ez fasza volt, fiuk! Ezt aztán meg van védve, piszkosul. "Ne azt nézzék amit mondok, hanem amit csinálok"
=nessuno=
2013. június 03. 23:56
Szégyen. Oligarchák, nagyüzem teljesen átírta. Kivették a foglalkoztatotti létszámhoz kötött birtokmaximumokat...Ha lesz egy engedélyező hatóság, akkor a helyi bizottság milyen alapon engedélyez (tilt) bármit, ha nem hatóság...Döntése ellen nincs jogorvoslat...1200 hektár birtokmaximum személyenként: 4 tagú családnál 4800 ha!!!:D Sorolhatnám még...:((
Fahrenheit 451
2013. június 03. 19:02
Vajon benne van a magyar termőföld és vízkészlet alkotmányos védelme is, amit az orbán fidesz már testületileg leszavazott? http://www.youtube.com/watch?v=tjXEKcJZBiw
kjkj945
2013. június 03. 18:54
Ma fia Holnap lánya majd az unokák!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!