HVG.hu: Visszaküldik a vesztes trafikpályázatokat

2013. július 05. 09:18

Németh Lászlóné utasítására küldi vissza a vesztes trafikpályázatokat a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. – írja a HVG.hu.

2013. július 05. 09:18

A Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. egy hete belekezdett a vesztes trafikpályázatok visszaküldésébe, mégpedig Németh Lászlóné utasítására – írja a HVG.hu. A lap szerint ennek célja, hogy ne legyenek számonkérhetőek, ha a jövőben adatigényléssel fordulnának hozzájuk.

Az NDN Zrt. állítja, azért küldik vissza az említett dokumentumokat, mert „megszűnt a nem nyertes pályázatok megőrzésének célhoz kötöttsége”. Mint a HVG.hu-nak Ligeti Miklós, a Transparency International Magyarország jogi vezetője elmondta, a visszaküldés jogszerűen történik, mivel semmiféle jogszabály nem kötelezi a NDN Zrt.-t a vesztes pályázatom megőrzésére. A „trafikkárosultak” mindenesetre azt javasolják, ne is bontsa fel senki a visszaküldött anyagot, hogy így szakértői vizsgálattal bizonyítani tudják, ha az érintettek pályázatait nem is olvasták. 

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hümmögő
2013. július 05. 11:26
Remélem, hogy az értékeléssel küldik vissza és az indoklással! Igaz ez csak egy álom! Hátha! Hm!
Toportyán tiszteletes
2013. július 05. 10:46
Szabotázs történt a NER-ben,az ellenség keze betette a lábát oda is.Vajon melyik kergekóros találta ki ezt a baromságot,hogy fel sem bontják a nem haveri pályázatot?!Méretes narancsbukta lesz megint,hehe.
Berecskereki
2013. július 05. 10:37
"A lap szerint ennek célja, hogy ne legyenek számonkérhetőek, ha a jövőben adatigényléssel fordulnának hozzájuk." Értelmes ember ilyent nem állít. 1.) A beküldőnél a pályázatok másolati példánya megvan. 2.) Amennyiben bármilyen nyomot akarnának eltüntetni, akkor nem visszaküldenék, hanem megsemmisítenék. 3.) A mai technika mellett nincs szükség több tízezer A/4 lap tárolására, mert digitalizálni lehet és elfér egy CD lemezen. 4.) Az uniós pályázatok többsége már így van tárolva. Legtöbb esetben CD lemezen és egy nyomtatott példányba kell beküldeni, vagy fel kell tölteni. Mindebből az látszik, hogy a szerzők vagy nem ismerek a pályázati rendszert, vagy szándékosan meg akarják vezetni az embereket.
*ufó*
2013. július 05. 10:31
nem a trafikügy az unalmas, hanem amit a fidesz-kdnp-maffia összevergődik szerencsétlen gyökér suttyók és bónuszként ők vezetik az országot vagy inkább csak szeretnék vezetni :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!