Fidesz: Lezárult a társadalmi vita a szövetkezetekről

2013. augusztus 01. 15:11

A szociális szövetkezetek foglalkoztatási szerepével kapcsolatban is megfogalmazódtak javaslatok az új szövetkezeti törvény tervezetének az elmúlt két hétben megtartott társadalmi vitájában – közölte Patay Vilmos, a Fidesz országgyűlési képviselője csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

2013. augusztus 01. 15:11

Patay Vilmos hangsúlyozta, hogy a véleményezők, azaz a szövetkezeti világ érdekképviseletei mellett civil szervezetek és magánszemélyek is támogatták az előterjesztés főbb vonalait. Megfogalmazódott ugyanakkor több módosítási javaslat is: a hazai szövetkezeti gyakorlat megváltoztatását fontosnak tartó szervezetek például azt hiányolták a tervezetből, hogy nem elég markáns benne a szövetkezetek fogalmának és a tulajdonosi érdekérvényesítés lehetőségének a szabályozása. Többen szorgalmazták továbbá az álszövetkezetek határozottabb korlátozását – részletezte Patay Vilmos.

Sok véleményező szerint az eddigieknél jobban szolgálná a szociális szövetkezetek foglalkoztatási jelentőségét, ha több céllal lehetne létrehozni ilyen szövetkezeteket – ismertette a fideszes képviselő. Hozzátette: széles körű igény mutatkozott emellett a szövetkezeti működéssel létrejött vagyon megvédésére a kilépő, kizárt tagok követeléseitől. Patay Vilmos végül elmondta, a javaslattevőknek visszaigazolást küldenek indítványuk támogathatóságáról.

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
HSL
2013. augusztus 01. 18:13
- akarod? - nem! - szar neked.
IgazságosIzomViktor.
2013. augusztus 01. 17:32
Lezárult?nekem nem szóltak,hogy van...
kjkj945
2013. augusztus 01. 16:28
Szövetkezet fajtái Termelőszövetkezet (ipari vagy mezőgazdasági) Szolgáltató szövetkezet (pl. mezőgazdasági termelőknek gépszolgáltatás stb.) Kereskedelmi szövetkezet (ÁFÉSZ-ek) Pénzintézeti szövetkezet (Takarékszövetkezetek)
FOB
2013. augusztus 01. 16:07
Ez a "lezárult" ez úgy történt mint a takarékszövetkezetek esetében? Ha így van vennem kell egy új Értelmező Kéziszótárt, mert elavultak az ismereteim. Éljen a Nemzeti Nemzetyelvújító Nemzetozgalom!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!