Elítéltek három rendőrt 2006 ősze miatt

2014. január 09. 09:06

A nem jogerős ítélet szerint valótlan jelentésben azt írták egy tüntetőről, hogy kövekkel dobálta a rendőröket. Fejenként 280 ezer forint büntetést kell fizetniük.

2014. január 09. 09:06

Hamis vád miatt ítélték el azt a három rendőrt, akik egy jelentésben azt írták Rácz Attila történészről: a 2006-os őszi tüntetések során a Puskin utcában kövekkel dobálta a rendőröket, vagyis hivatalos személy elleni erőszakot felfegyverkezve követett el, ezután a helyszínen el is fogták.

Rácz megfigyelőként volt jelen a tüntetésen, és fotóval bizonyítani tudta, hogy nem ott, hanem a Köztársaság téren fogták el. Az eljárást végül megszüntették ellene, de így is hét napot ült előzetesben.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság nem jogerős ítélete megállapította: a rendőrök nem jártak el körültekintően, meg sem próbálták azonosítani Ráczot, hanem felsőbb utasításra automatikusan kitöltötték a jelentést. A bíróság így hamis vádban bűnösnek találta a három rendőrt, a közokirat hamisítás vádja alól viszont felmentette őket. A védő már bejelentette a fellebbezést az ítélet ellen – írja az MNO.

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szavazo75
2014. március 25. 01:23
Na meg arra megvan az eszük hogy a büntethetőségi korhatárt 12 évesre tegyék De arra fogadni merek nem gondolnak hogy pld egy 12 vagy 14 éves hogy dolgoz fel egy börtönbüntetést, vagy milyen lelki vagy pszchikai torzulás lesz ennek következménye Szóval egy 14 éves üljön börtönt, de a dohánytörvényhez még kicsi ! Ez igen ! Sok eszük van ! Meg sorolhatnám egy ilyen esetben mennyi alkotmányos jog korlátozva van mert ugye ez esetben a fiatalkorúsag határát is csökkenteni kénea jogaik gyakorlásához Na de ehhez már nagy ész kell A lényeg az hogy a hivatalos személyeknek mindent lehet, a ttöbbieknek pedig kuss !
szavazo75
2014. március 25. 01:01
Érdekes módon a törvényhozóktól kezdve egészen a büntetés- végrehajtási jogalkalmazók ig azt halljuk, hogy legyünk jogkövető magatartásúak ! Persze ! Csak ép egyes rendőrök és büntetés-végrehajtásban dolgozó őrök ahol nincs kamera ott ütik a rabokat is ! Az alkotmány bíróság a hibás ! Hiába a norma kontroll, mert a sok rossz törvényt elfogadják ! Ha nem lennének rossz törvények nem usznák meg a hivatalos személyek sem a büntetéseket Nyalják-falják az ilyenek egymást Így nem kell csodálkozni ha egyre többen és jobban utalják a hivatalos személyeket Azt hiszik így jobb lesz minden, holott csak egyre rosszabb Brüsszel, Genf, Unió Azok lába elé kéne vetni az egész országot vagyis az ehhez hasonló talp és seggnyaló desktruktív személyeket Mindegy ki milyen párthoz tartozik Jog ? Itt olyan már nincs ! Majd ezt a kedves törvény emberei is akkor veszik észre, ha már megfulladnak saját jogszabályaikban
tatka46
2014. január 09. 13:26
A TV-nél már lehet, hogy golyóval kellett volna lőni.A világon hol tűrik el ha a rendőröket, palackokkal, kövekkel hajigálják, sehol, jól tették a rendőrök, még több gumi lövedék kellett volna. De annak is aki a csűrhét kirendelte igaz Vikike?
Peter8811
2014. január 09. 12:47
Angliában jobban megoldották a rendőrök védelmét kimentek a helyszínre a rendőrök két évvel azután hogy lelőttek egy fegyvertelen embert és találtak egy fegyvert 12 láb 58 collra a tett színhelyétől,és most megállapította az angol bíróság hogy jogos volt a rendőri fegyverhasználat, egyrészt gyanúsan viselkedett az áldozat, másrészt lehetett volna fegyver nála ha vett volna egyet a közértben. Én hiszek az angol rendőröknek, és hiszek a mikrobarázdában. Én hiszek a libás garázdában, és hiszek Bokros reformjában, és hiszek Kovács gatyájában.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!