Sógorok, rokonok

2014. február 05. 07:26

A Bécs által most védeni kívánt osztrákok a külföldiek földvásárlását tiltó törvényünket kijátszva akartak nálunk birtokhoz jutni.

2014. február 05. 07:26
Dénes Zoltán

„Hiába ígérte 2012-ben Michael Zimmerman, Ausztria magyarországi nagykövete, hogy nem fogják megtámadni az új földtörvényünket. Andrä Rupprechter osztrák agrárminiszter tavaly éppen a karácsonyi ünnepek idején tette egyértelművé, hogy minden lehetséges európai fórumon össztűz alá veszik a magyar jogszabályt.(...)

Nem sok kétely lehet a tekintetben, hogy az osztrákok tökéletesen értik a helyzetet, és tisztában vannak azzal is, hogy az új jogszabályunk könnyen átmehet az uniós rostán. Miután egy szakmai vitán nyilván alulmaradnának, belátták: nyílt lapokkal játszva esélyük sem lenne még a csatanyerésre sem. Ezért indult el teljes gőzzel a korábban más ügyek esetében is tapasztalt, hazánkat befeketíteni igyekvő sajtókampány, amivel általában megalapozzák a közösségen belüli előítéleteket, megnehezítve a későbbi értelmes párbeszédet.

Mert jelen pillanatban nyerésre állunk. Az új magyar földtörvény ugyanis a kétharmados támogatást élvező kormányprogramnak megfelelően – az uniós jog messzemenő figyelembevételével – egyértelműen a magyar termőföld hazai kézben tartására, a kis- és közepes gazdaságok helyzetbe hozására tesz kísérletet. Ennek érdekében a jogszabály leszögezi, hogy hazánkban csak földműves vásárolhat termőföldet. Az elővásárlási jogosultságok pedig a helyben lakó, fiatal, állattartást vállaló gazdákat részesítik előnyben. Az adásvételi szerződések csak a helyi földművesek alkotta földbizottságok egyetértésével léphetnek életbe. Ami a csalfa osztrákokat illeti, a jogszabály mindenkire kiterjedően leszögezi: haszonélvezeti jogot csak közvetlen családtagra lehet engedményezni.

Márpedig kevés zsebszerződéseket lobogtató »sógor« mutathat fel magyar rokonokat.”

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KannibálTatárÚr
2014. február 05. 08:04
"Márpedig kevés zsebszerződéseket lobogtató »sógor« mutathat fel magyar rokonokat.” A sógor rokon. Te ezt nem tudod?
dick52
2014. február 05. 07:50
Nem kell vele foglalkozni, csak egy osztrák politikus a szerencsétlen.
nick89
2014. február 05. 07:41
Hááát! Orbán Most avatta a Huawei logisztikai bázisát (30.000négyzetméteren) Biatorbágyon havi 3000 kamion kínai cucc számára. A budapesti Monori Center csak raktárterületet 120.000 négyzetmétert épített és folyik az új bővítés. A Ganz-Mávag 40.000 négyzetméter. Napi 150 kamion/havi 4500 kamion csempészáru nagyon szerény becslés ezen a területen. Velük mi lesz, Viktor??? Idézet a http://www.monoricenter.hu oldalról: "Több mint 500 szabad parkoló hellyel rendelkezünk, konténeres és kamionos parkolási lehetőséget is kínálva. A Monori Center 120.000 négyzetméteres raktározási helységeivel körülvéve biztosítja a folyamatos áruforgalmat."
balbako_
2014. február 05. 07:38
Persze a mi balliberálisaink lihegő ángyánisták, rögtön lihegő européerekké válnak tessék erősen figyelni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!