Népszavazást kezdeményez a Jobbik, hogy külföldiek ne vehessenek földet

2014. február 06. 14:37

Ezt a fogós kérdést fogják feltenni: „Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés olyan határozatot fogadjon el, amelyben felkéri a Kormányt uniós csatlakozási szerződésünk módosításának kezdeményezésére annak érdekében, hogy a magyar termőföld tulajdonjogát a magyar állam, az önkormányzatok és az egyházak kivételével csak belföldi magyar állampolgárok szerezhessék meg?”

2014. február 06. 14:37

A jobbikos Magyar Zoltán emlékeztetett: idén május elsején lejár a külföldiek földvásárlási moratóriuma, de az elmúlt kormányok semmilyen garanciát nem hoztak a magyar föld magyar kézben tartása érdekében.

A népszavazással azt szeretnék elérni, hogy csak a magyar állam, az önkormányzatok, az egyházak vagy belföldi magánszemélyek szerezhessenek termőföldet Magyarországon. Ehhez az uniós csatlakozási szerződésünket kellene módosítani; a kezdeményezés arra is irányul, hogy a kormány tegyen lépéseket ennek érdekében.

A kérdést ma nyújtották be a Nemzeti Választási Bizottsághoz, amely harminc napon belül dönt a hitelesítésről, azonban a választások előtti és utáni negyven napban nem lehet majd aláírást gyűjteni. Ez a szabály az EP-választásokra is vonatkozik, így várhatóan csak nyáron kezdik majd meg a szükséges kétszázezer aláírás összegyűjtését.

 

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
=nessuno=
2014. február 06. 22:52
Értelmetlen. Hazaiak sokkal veszélyesebbek a földpiacon.
rajgy
2014. február 06. 16:21
Én a föld megvédését elegendőnek tartom, mert nem lehet magyar és külföldi vásárló között diszkriminálni. Az EU nem engedné. Inkább (amíg van 2/3) a Magyar Nemzet trianoni tragédiájának a kigúnyolását (az "igazságtalanság tagadását") kellene megtiltani. Elképedve olvastam ezeket a szavakat, hogy: "területvisszarabló bécsi döntéseken" (Google) Így is lehet írni a magyarság tragédiáját enyhítő - a legigazságosabb etnikai határ mentén - békeidőben, tárgyalóasztalnál meghozott - az antant hatalmak által is elismert 1. Bécsi Döntésről?? (1938.nov.1) Ráadásul, aki a blogjába ezt írta, az a "Hende miniszter"-t a "holokauszttagadás" (Google) vádjával is megfenyegette. Nem kellene végre elérni, hogy a "Trianoni Igazságtalanság"-gal kapcsolatos nemzeti érzéseket mindenki tisztelje?
bookmark
2014. február 06. 15:41
A földkérdés nagyon fontos, de ha ennyire leegyszerűsítjük akkor a külföldieknek nem kell mást csinálniuk mint magyarral hazásodni és már meg is kerülték a jobbikos akadályt. Aztán itt az EU, amit szintén figyelembe kell venni, mert csak úgy rasszista módon hülyeségeket mondani könnyen teszi a jobbik nem kell felelősséget vállalnia semmiért. Persze olyan javaslata nincs a jobbiknak, ami legalább 300 oldal EU-s direktívát tartalmaz, aminek a betartása mellett megtámadhatatlan módon oldaná meg a problémát. Őrjöngeni, hangulatot kelteni a választások előtt az a max, amire képesek.
csuka
2014. február 06. 15:32
"Szégyen: Orbán vagy Martonyi helyett az oroszok álltak ki a kárpátaljai magyarok mellett" https://kuruc.info/r/3/123614/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!