NVB: A kormányreklám nem politikai reklám

2014. március 13. 20:26

Az NVB elutasította Szigetvári Viktor és Braun Róbert panaszát, melyben a két politikus arra hivatkozott: a Fidesz a TV2-vel együtt választási csalást követ el, mivel kormányreklámokkal kijátsszák a tévés kampányhirdetések szabályait. Az NVB viszont az „Újra rezsicsökkentés” című reklám megtekintése után is úgy ítélte meg: a kormány nem választási szereplő.

2014. március 13. 20:26

Szigetvári Viktor szerint a Fidesz választási csalást követ el és ebben a TV2 a tettestársa, ugyanis a televízióban sugárzott kormányreklámokkal megszegik a választási hirdetések szabályait.

A testület a kifogást 6:2 arányban elutasította, a bizottság álláspontja szerint ugyanis el kell választani egymástól a kormány és a választási szereplők tevékenységét, és a testület csak ez utóbbit vizsgálhatja. A bizottság előtt levetítették az „Újra rezsicsökkentés” című reklámot.

Az NVB tagjai közül ketten érveltek amellett, hogy a kifogásnak helyt kell adni. Litresits András, a baloldali összefogás delegáltja azt mondta, a hirdetés egyértelműen a kormánypártokhoz kötődik, és az állampolgároknak lényegtelen, hogy ki a hirdető. Fábián Adrián (Országgyűlés által választott tag) arról beszélt, a szpot alkalmas arra, hogy azt a benyomást keltse: egy jelölőszervezet hirdetését lehet látni.

Sárhegyi Zoltán (a Fidesz-KDNP delegáltja) ugyanakkor arra hívta fel a figyelmet, hogy a hirdetésben sem párt, sem pedig jelölőszervezet neve nem hangzik el, így nem is minősülhet politikai reklámnak. Utalt arra is, hogy a Fővárosi Ítélőtábla egy korábbi határozatában kimondta, a mindenkori kormány nem azonos a kormányzó pártokkal.

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Anti Komcsi
2015. május 19. 14:25
Nanà. A kormány kötelessége a lakosság tájékoztatása. Ja, mert a 8 év alatt nem csináltak semmit nem volt miről tájékoztatni.
Anti Komcsi
2015. május 19. 14:25
A Fidesz jobban teljesít. Pont. Mi ebben a reklám?
Anti Komcsi
2015. május 19. 14:25
A Fidesz jobban teljesít. Pont. Mi ebben a reklám?
=nessuno=
2014. március 15. 01:19
Fidesz-kormány, kormánypárt...Nem is értem, a Fidesz miért a kormány tevékenységével kampányol?? A pártelnök azonos a kormányfővel. Nem tűnik fel senkinek??? Elvtelen pártkatonák. Le a kalappal a két ember előtt, aki ellene szavazott!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!