A magáncsődről vitázna a Jobbik

2014. április 26. 14:34

A Jobbik a lehető leghamarabb be akarja nyújtani a törvényhozásnak a magáncsődről szóló javaslatait és országgyűlési vitát szorgalmaz azokról.

2014. április 26. 14:34

Z. Kárpát Dániel, a párt parlamenti képviselője szombaton azt mondta az MTI-nek, hogy már az előző ciklusban is hangoztatták a téma fontosságát, s noha korábban a KDNP is ezzel kampányolt, kormányzó pártként négy év alatt nem sikerült elérnie, hogy bizottsági szintről kijusson ez a vita és az Országgyűlés is lefolytassa. Mint ismertette, pártja egy kicsit eltérő módon gondolkodik a KDNP javaslatához képest, hiszen az akkori kereszténydemokrata javaslat szerint a kirendelt csődbiztos lényegében beleszólhatna a család költségvetésébe, és ő szabná meg, hogy a gyereknek jut-e tandíjra vagy az idős családtagnak gyógykezelésre.

A Jobbik nem ezen az úton indulna el, nem szólna bele abba, hogy a család mire költse a pénzét, ugyanakkor komoly lehetőségeket látnak egy ingyenesen kirendelt családsegítőben, miután a család csődöt jelent az önkormányzatnál vagy a bíróságnál – fejtette ki. Hozzátette, hogy két utat javasolnak. Egyrészt a segítő közvetítőként jelenne meg a hitelező pénzintézettel való kapcsolatban, és megpróbálna egy újratárgyalási folyamatban elérni egy a már „pénzügyi szeméttől megtisztított” szerződést, amely a család teljesítőképességéhez igazított, s csökkentett törlesztőrészlettel és meghosszabbított futamidővel „levegőt”, tervezhető életet biztosít.

A politikus közlése szerint másodsorban a segítő a munkaerőpiac felé is segítene közvetíteni, adott esetben ingyenes átképzési programokkal. Kiemelte: meg kell próbálni elérni azt, hogy a lehető legtöbb elszegényedett, megélhetését vesztett ember vissza tudjon térni a valódi munkaerőpiacra. Számos hiányszakma van Magyarországon, még a diplomás szférában is, nyilvánvaló, az átképzési rendszert is meg kell próbálni afelé ösztönözni, hogy piaci folyamatokat próbáljon követni – jelentette ki a Jobbik képviselője. Z. Kárpát Dániel megjegyezte: egy ilyen rendszerben a támogatott emberekből újra a társadalom produktív tagjai lehetnek, adófizetőkké válnak, s ez a számításaik szerint milliárdokban mérhető hasznot jelent az országnak a következő évtizedben.

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2014. április 26. 16:54
A Jobbik 232 törvényjavaslatot nyújtott be az elmúlt ciklusban. Ebből 1et fogadott el az országgyűlés. Ebben a ciklusban sem számíthatnak sokkal jobb arányra.
kjkj945
2014. április 26. 16:40
Az adósok börtöne egyszerűbb!
perszepolisz
2014. április 26. 16:26
"A politikus közlése szerint másodsorban a segítő a munkaerőpiac felé is segítene közvetíteni, adott esetben ingyenes átképzési programokkal." Ha ezt a mondatot elmagyarázzák nekem és megértetik velem a hasznát akkor én is támogatnám.
drkovax
2014. április 26. 16:06
Ezesetben egy KDNP-s javaslat lenyúlása zajlik nagy hanggal és kevés értelemmel. Ami nem baj, csak ne alig egy héttel az után tekintsétek magatokat világmegváltó zseninek (és tekintsetek szdsz módra magatokon kívül mindenkit hülyének és/vagy hazaárulónak), hogy a KDNP felmelegítette a saját korábbi javaslatát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!