EB: Magyarország megsértette az uniós jogot

2014. április 08. 10:37

Az Európai Unió bírósága szerint Magyarország, mivel idő előtt megszüntette Jóri András adatvédelmi biztos megbízatását, megsértette az uniós jogot.

2014. április 08. 10:37

Magyarország, mivel idő előtt megszüntette Jóri András adatvédelmi biztos megbízatását, megsértette az uniós jogot – mondta ki kedden nyilvánosságra hozott ítéletében az Európai Unió luxembourgi székhelyű bírósága. Az ítélet indoklása szerint a személyes adatok védelméért felelős hatóságok függetlensége megköveteli, hogy a tagállamok tiszteletben tartsák az adatvédelmi hatóságok megbízatásának időtartamát.

A magyar Országgyűlés 2012. január elsejei hatállyal átalakította az adatvédelem rendszerét, és az adatvédelmi biztosi tisztség helyett létrehozta a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságot. Jóri András adatvédelmi biztosnak így megbízatási ideje lejárta előtt kellett távoznia kellett tisztségéből.

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Anti Komcsi
2014. április 08. 16:47
A maffiabaloldal inkább foglalkozzon azzal hogy brutálisan pofára estek, immár másodszor. Muhaha
venin
2014. április 08. 15:59
ki a fasz az a jóri mert nem is lehetett hallani róla ?-milyen jogok sérültek ?-mi volt a hatásköre ?-ki bízta meg ?
Monkey4you
2014. április 08. 15:26
Ami nincs, megszünt, azt nem lehet megsérteni!!!
Kárpáti Zoltán
2014. április 08. 14:41
Kitől kapta a fizetését? Mert olyan a világon sincs, hogy egy munkaadó akkor is köteles alkalmazni valakit, ha nem jól végzi a munkáját.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!