Morvai: Az EU keményen beindult ellenünk

2014. május 15. 09:47

A Jobbik EP-listavezetője Kovács Béla ügyére úgy reagált: „az EU keményen beindult Magyarország ellen” a keleti nyitás miatt. A Kossuth Rádióban Morvai megdicsérte Orbánt a „nemzeti önrendelkezés melletti kiállása” miatt, a legfontosabb feladatnak pedig a „földrablások” megállítását nevezte.

2014. május 15. 09:47

El kell érni, hogy a „földrablásokat” megállítsák az Európai Unióban – ezt nevezte első és legfontosabb feladatnak Morvai Krisztina, a Jobbik EP-listavezetője csütörtök reggel a Kossuth Rádió műsorában. Szerinte e cél érdekében össze kell fogni azokkal az új tagállamokbeli – például bolgár, román – képviselőkkel, akik kiállnak a „földrablások” ellen. Magyarországon el kell érni a csatlakozási szerződés azonnali újratárgyalását, hogy a magyar termőföldet kivegyék a tőke szabad áramlásáról szóló fejezetből – jelentette ki Morvai Krisztina.

A Jobbik EP-listavezetője arra reagálva, hogy Polt Péter legfőbb ügyész hétfőn diplomáciai úton Martin Schulzhoz, az Európai Parlament elnökéhez fordult, hogy az EP függessze fel a jobbikos Kovács Béla EP-képviselő mentelmi jogát, azt mondta: az Európai Unió „keményen beindult Magyarország ellen”. Úgy véli, ennek oka, hogy az EU-nak nem tetszik Magyarország keleti nyitás politikája, hogy nemcsak Washingtonnal és Brüsszellel, hanem – ha a magyar érdek úgy kívánja, „ad absurdum” – Moszkvával is tárgyal. Vannak ilyen politikusok, pártok, ilyen a Fidesz, a jelenlegi magyar kormány s a Jobbik is – mondta Morvai Krisztina. Hozzátette: Kovács Béla, mint oroszul anyanyelvi szinten beszélő politikus is foglalkozik ezzel, olyannyira, hogy az Európai Unió és Oroszország közötti energiaügyi vegyes bizottság társelnöke.

Morvai Krisztina azt is elmondta, örül annak, hogy Orbán Viktor miniszterelnök „végre határozottan kiállt” a nemzeti önrendelkezés mellett. Az őshonos nemzeti közösségek területi autonómiájáért, esetleges önállóságáért és nemzeti önrendelkezési jogának gyakorlásáért síkra kell szállni – szögezte le a Jobbik EP-listavezetője.

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
brabant89
2014. május 16. 12:38
az Európai Unió „keményen beindult Magyarország ellen” Kedves Krisztina. Nem vette észre, hogy nem az EU nyomozott Kovács Béla ellen, és nem az EU kezdeményezte Kovács mentelmi jogának felfüggesztését, hanem Magyarország nyomozott ellene, és Magyarország kérte a mentelmi jog felfüggesztését. azt hittem, hogy Ön van annyira értelmes, hogy ezt fel tudja fogni. Ha már mindenáron beindulás szempontból nézzük a dolgot, akkor meg azt kell mondanunk, hogy a Fidesz keményen beindult a Jobbik ellen.
=nessuno=
2014. május 15. 19:36
Mocskos EU tiltja a határontúli magyarok köpködését...Idióta.
BőröndÖdön
2014. május 15. 13:49
Elképesztő amit a nyilas barbi előad...
krokodil2014
2014. május 15. 12:32
Igen, az EU keményen beindult ellenünk, ez biztos! De az, vajon biztos-e, hogy Kovács Béla információkat vitt az oroszoknak, nem pedig onnan hozott? Ha ugyanis a derék Snowden által átadott információk között vannak az EU-s(akár vezető) politikusokról terhelő adatok(olyenek pedig tuti, hogy vannak!), akkor azokat a Jobbik, bizony fel tudja használni az EU-ban. Na, persze nem nyilvánosan, csak úgy diszkréten, a színfalak mögött, ahogyan az a politikában "illik"! Ha, ez így van, akkor az EU-nak(és a mögötte lévő multinacionális vállalatoknak) ez nagyon, de nagyon nem tetszhet!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!