A közlekedésen spórol az NFM

2014. augusztus 06. 14:14

Az NFM-nek 2,88 milliárd forintot kell spórolnia a nemrég bejelentett zárolás értelmében. Ebből 1,2 milliárdot az e-útidíj rendszerből vonnak ki, és 100 milliót vonnak el a Nemzeti Közlekedési Hatóságtól, valamint 150 milliót a csepeli hidak felújítására szánt összegekből.

2014. augusztus 06. 14:14

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium huszonhét területen tett javaslatot a takarékosságra a tárcát érintő mintegy 2,88 milliárd forint zárolására készített előterjesztésében - derül ki Seszták Miklós miniszter Gúr Nándor szocialista országgyűlési képviselő írásbeli kérdésére írt válaszából. Az Országgyűlés honlapján közzétett levél szerint a 2,88 milliárd forint zárolásán belül a legnagyobb tételt az elektronikus útdíj rendszer működtetéséhez és az ahhoz kapcsolódó feladatokhoz tartozó 1,2 milliárd forint jelenti. 

A Nemzeti Közlekedési Hatóság esetében 100 millió forint, a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központnál 154 millió 220 ezer forint, a közúti közlekedésbiztonság javítása és szakképzési feladatok esetében 150 millió forint lesz a tervek szerint a zárolt összeg. A csepeli hidak felújítása esetében 150 millió 970 ezer forint, a területfejlesztési célelőirányzatnál 145 millió 897 ezer forint, az intézményi kezességi díjtámogatásoknál 443 millió 843 ezer forint, a lakóépületek és környezetük felújításának támogatásánál pedig 106 millió 530 ezer forint zárolására tettek javaslatot.

Seszták Miklós miniszter levelében hangsúlyozza: a zárolás elővigyázatossági intézkedés, amelynek célja, hogy teljes biztonsággal, az esetleges kockázatokat is ellensúlyozva tartható legyen a 2,9 százalék hiánycél az államadósság növekedése nélkül. A takarékossági intézkedések nem jelentenek terhet a lakosságnak, és nem érintik az önkormányzatoknak, a vállalkozásoknak jutó forrásokat, támogatásokat, a zárolt összegek további sorsáról a kormány az év végén határoz – írja a nemzeti fejlesztési miniszter.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fahrenheit 451
2014. augusztus 06. 14:41
és miért nem a stadionmutyin, budavármutyin, városligetmutyin?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!