Elbukta a devizahiteles pert az EvoBank

2014. szeptember 02. 11:39

A bíróság szerint az EvoBank Zrt. egyoldalú szerződésmódosítást lehetővé tevő általános szerződési feltételei nem felelnek meg az átláthatóság feltételeinek, ezért elutasította a bank keresetét. Még nem dőlt el, hogy fellebbeznek-e az ítélet ellen.

2014. szeptember 02. 11:39

A Fővárosi Törvényszék elutasította az EvoBank Zrt. keresetét a magyar állam elleni devizahiteles perben, amelyben az egyoldalú szerződésmódosítást lehetővé tevő általános szerződési feltételek (ászf) tisztességességét kívánta bizonyítani.

A bíróság szóbeli indoklásában közölte: az ászf-ek nem felelnek meg az átláthatóság feltételének. A fogyasztó nem tudta ellenőrizni, hogy a többletterhek jogosak-e, nem tudott fellépni a pénzügyi intézménnyel szemben, ha őt a körülmények változása hátrányosan érintette.

A felperes bank jogi képviselője a határozathirdetést követően újságírói kérdésre annyit mondott: a döntés nem volt váratlan, hiszen eddig csak elutasító döntések születtek. Arra a kérdésre, hogy fellebbeznek-e, nem tudott válaszolni.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pofa Benő
2014. szeptember 02. 13:01
A kis bankokat csipőből elutasítják, a nagyokkal még szívóznak. Jó ez így.
liberálzöld.
2014. szeptember 02. 12:39
A nap legnagyobb meglepetése.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!