Balsai Istvánt is meghallgatták a rendőri vezetők perében

2015. február 27. 12:43

A 2006-os őszi események kapcsán felmerült rendőri bűncselekmények gyanújáról beszélt Balsai István csütörtökön a rendőri vezetők perében – közölte a Magyar Hírlap. A jelenlegi alkotmánybíró a történteket miniszterelnöki megbízottként vizsgálta, jelentése szerint indokolatlan és aránytalan volt a rendőri fellépés.

2015. február 27. 12:43

Balsai István alkotmánybírót is meghallgatták csütörtökön a rendőri vezetők perében – írja a Magyar Hírlap. Balsai miniszterelnöki megbízottként vizsgálta a 2006. október 23-án történt rendőri fellépés körülményeit, az erről készült jelentést és a vizsgálat körülményeit Kiss Károly hadbíró kérdéseire ismertette.

Az alkotmánybíró elmondta, hogy a tömegoszlatásról nem készültek el a szükséges rendőri jelentések, és ezek hiányát a parancsnokok sem kérték számon, akiknek egyébként tisztában kellett lenniük azzal, hogy az intézkedések során súlyos aránytalanságok és bűncselekmények valósultak meg, mégsem akadályozták meg azokat. Ezek között említette Balsai a gumilövedékek indokolatlan használatát, és az azokkal szemmagasságban történő célzást. 

A megbízott Gyurcsány Ferenc felelősségével kapcsolatban elmondta, hogy nincs konkrét bizonyítékuk arra vonatkozóan, hogy a volt miniszterelnök irányította az eseményeket, emlékeztetett ugyanakkor Gyurcsány azon kijelentésére, miszerint a „parancsnoki harcállásponton” állt. 

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Habony Gucci
2015. február 27. 20:34
Balsai - még sima fideszesként - a normálisabbak közűl való volt Csak azt felejtette el hagsúlyozni hogy a jelentést készítő bizottság elnökeként tenorcselekmény elkövetésével vádolta meg konkrétan gyurcsányt Persze ezt nehéz lenne kommuniskáni, hogy a cigány orbán még a tenoristákat SE számoltatta el
Habony Gucci
2015. február 27. 20:32
pszichodoki 2015. február 27. 13:51 "ez a balsay is +bízott g@ci volt"!! 1értelmnű - és lehet maszatolni a jobboldalon, egy fegyveres hatalomátvétel volt a tervben!! Na idefigyelj te moslékzabáló belterjes genetikai hulladék zsidó!!!!!!!!!!!!!!!!! Gyűlölöm a fideszt de pont ti akarjátok erőszakkal - akár kólfüldi segítséggel- ügyvivú - elsüpörni a fidesz kormányt!!!!!!!!!!!!!!!!! Úgyhogy takarodj a negevbe amig még teheted Dokira meg nektek lenne szükségetek
OberEnnsinnen
2015. február 27. 14:06
A legszebb az egészben, hgy a rendőrség nem adta át a vizsgálatot végző Balsai számára a túlkapások idején rögzített rádióbeszélgetések felvételét. No, emberek, erre varrjunk gombot. Ezek után csodálkozunk, hogy a Kulcsár-ügy befejezése - a bírósági ítélet napja - napról napra nem közelebb, hanem távolabbra kerül... 2008. aug. 22. - A nyomozó hatósághoz az ügyben a Nemzetbiztonsági Hivataltól is feljelentés érkezett. Július 9-én a külföldön tartózkodó Kulcsár Attila ... Kulcsár-ügy - Új eljárásra utasított a tábla, Kulcsárt kiengedték ... 2010. máj. 27. Kulcsár-ügy - Csütörtökön kezdődik a másodfokú tárgyalás az ... 2010. ápr. 19. Kulcsár-ügy - Tóth Mihály: Egy ítélet hatályon kívül helyezése ... 2009. dec. 11. Kulcsár-ügy - Kulcsár Attila nyolc évet, Forró Tamás ... 2008. aug. 28. 2014. okt. 27. - Érdekes fordulatot vehet a Kulcsár-ügy - Tízmilliárd forint annak a polgári pernek a vége, amiben egy új információ fordulatot hozhat A dátumokat figyeljétek. Szóval a rendőrség nem adta át a miniszterelnöki megbízottnak a rádióbeszélgetések felvételét. Magyarország, 25 évvel a "rendszerváltás" után. Vagy inkább: a vörös-madaras bal-lib rablóuralom meghosszabbításának 25. évében...
írmag
2015. február 27. 13:58
Ismerkedjetek és ismertessétek meg a háverotokat, Görényit a viperával, meg csak gumilövedékkel megtámadott emberek fájdalmával a mi nemzeti ünnepünkön. Nem tüntetésen, amiket ti szerveztek mostanában.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!