Románia: Közbiztonsági veszélyforrás az autonómia igénye

2015. március 24. 17:55

A közbiztonsági veszélyforrások közé sorolná az etnikai autonómia követelését a 2015-2020-as román közrendvédelmi és közbiztonsági stratégia, amelynek tervezetét kedden bocsátotta közvitára a román belügyminisztérium.

2015. március 24. 17:55

A tárca honlapján közzétett dokumentum a polgárok biztonságát fenyegető veszélyek között első helyen említi „a rasszizmust, idegengyűlöletet, szélsőségességet és az intolerancia minden más formáját, amely etnikai autonómia elérését célozza egyes térségek vagy régiók számára”.

A belügyminisztériumi tervezet szerint a bűnözés növekedése, a földrajzi térségek közti életszínvonal-beli különbségek, az esetleges európai vagy regionális gazdasági válságok és a tüntetések elfajulása is veszélyt jelenthet a közbiztonságra.

Összesen 90 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vigyor
2015. március 25. 12:00
Hűbazdmeg, ez már majdnem a kínai reinkarnációt tiltó törvénnyel egyenrangú elmeszülemény....
kispufi
2015. március 25. 07:07
szélsőségesség, rasszizmus, intolerancia. árulkodó egy okfejtés, pajtások. mondhatni, beismerő vallomás.
kitiltott
2015. március 24. 22:34
rohadt kurva anyjukat Lassan száz éve már hogy ellopták tőlünk magyar testvéreinket, akik még mindig magyaroknak tartják magukat minden nehézség Csaucseszku és Gyurcsány féle December 5 ellenére.. Minden Magyar Büszke lehet a székely kitartásra! Azért is ezerszer is !!! Autonomiát Székelyföldnek
választópolgár
2015. március 24. 22:17
Putyin történelmi jóvátételként besegíthetne az ún: "románia" mint ideiglenes földrajzi képződmény igazságos felosztásában. Népszavazással kell eldönteni ki kihez akar tartozni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!