Böröcz: 2006-ban az MSZP-nek is volt provokátorfigyelője

2015. április 02. 07:16

Bárány Balázs, az MSZP elnökségi tagja Böröcz Lászlóval, a Fidelitas elnökével vitatkozott a tapolcai időközi választásról, az egyetemi politizálásról és a provokátorfigyelőről.

2015. április 02. 07:16

Bárány Balázs, az MSZP elnökségi tagja és Böröcz László, a Fidelitas elnöke az Echo TV Hírbehozzuk című műsorában, Pindroch Tamás vendégeként vitatkozott ifjúság- és aktuálpolitikai kérdésekről, többek közt a tapolcai időközi parlamenti képviselő-választásról, a provokátorfigyelőről, illetve a felsőoktatási intézményekben történő politizálásról.

Bárány azt mondta, településről településre járva segítik Pad Ferenc, a baloldal tapolcai jelöltjének kampányát. Böröcz beszélt arról, hogy miért vádolják szélsőjobboldalisággal a jobbikos Rig Lajost, illetve miért tartja a Fidesz által indított Fenyvesi Zoltánt a legjobb jelöltnek az időközi választáson.

Amikor a Fidelitas által indított provokátorfigyelő került szóba, Böröcz felhívta Bárány figyelmét, hogy 2006-ban az MSZP vezetése felhívást adott ki az aktivistáinak, hogy fotózzák le azokat, akik a párt miniszterelnök-jelöltjét kifütyülik a választási nagygyűléseken. Akkor az MSZP azzal vádolta Péterfalvi Attilát, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnökét, hogy politikai alapon ítélte jogilag aggályosnak ezt a tevékenységet. Szerinte ráadásul a Fidelitas kizárólag a nemzeti ünnepeket vállalhatatlan viselkedéssel tönkretevő pártaktivistákra szeretné felhívni a figyelmet a provokátorfigyelővel.

Bárány azt mondta, a magyar társadalom és demokrácia nem érett meg rá, hogy a felsőoktatási intézményekben a pártok ifjúsági szervezetei közéleti kérdésekkel ismertessék meg a fiatalokat, de beszélni kell a kérdésről. A Fidelitas szerint éppen arra van szükség, hogy a politikai ifjúsági szervezetek megismerhessék a hallgatók véleményét, fejleszthessék vitakultúrájukat, felébresszék érdeklődésüket a közélet iránt. Ez pedig csak akkor lehetséges, ha képviseltethetik magukat az egyetemeken, főiskolákon, így ott találkozhatnak a diákokkal, ahol a legtöbb idejüket töltik.

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rattus fidesicus
2015. április 02. 09:11
óvónéni deazmszpiscsinálta! ócska hugyfoltos banda. a kurva anyátok!
*ufó*
2015. április 02. 09:06
Kellene piros bohócorr a 2 csávóra meg a műsorvezetőre, hogy valami érdekes is történjen. Amúgy mennyire gyáva viselkedés az, ha másra mutogatunk, ez a Fidelifasz nemzedék képtelen kiállni valamiért tökösen. Annyit is érnek.
luga
2015. április 02. 08:53
Most is van "fideszfigyelő" a facebookon.
Pofa Benő
2015. április 02. 08:42
Ez tényleg "nagyszerű" , hogy a Fidesznek az MSZP az etalon.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!