Bajban az MSZP, az OTP-nek adná el ingatlanjait

2015. október 09. 18:25

Adósságaiból úgy faragna le az MSZP, hogy ingatlanjai jó részét eladná az OTP-nek – tudta meg az Index. Tóbiás József azt követően hozta meg a döntés, hogy az adósságok olyan méreteket öltöttek, hogy a párt sokszor számláit sem tudta fizetni. Több megyei elnök felháborodott a döntésen, mely fokozza az MSZP-n belüli feszültségeket.

2015. október 09. 18:25

Nehéz pénzügyi helyzetét úgy próbálja kezeli az MSZP, hogy pártszékházát és számos ingatlanját eladja az OTP-nek – tudta meg az Index.

A párt évek óta halmozza adósságait, már Mesterházy Attila is azzal küszködött, hogy lefaragjon valamit az előző években kétmilliárdosra növekedett tartozásból. A hatalmas összeg folyószámlahitelekből, jelzáloghitelekből és nagyrészt a pártszékházra felvett devizahitelekből alakult ki. Az MSZP nehéz helyzetét fokozta, hogy a 2014-es választások óta bevételei is csökkentek. A dolog odáig fajult, hogy ma már több helyi pártszervezet nem tud politikai munkát végezni, számláit nem tudja fizetni.

A helyzetet Tóbiás József, az MSZP elnöke és Katona Tamás pártigazgató úgy oldaná meg, hogy a párt vagyonának jó részét eladná az OTP-nek. A pártelnök már korábban is beszélt a Jókai utcai székház eladásáról, de most ennél jóval többről van szó. A székházon kívül megválnának harmincnyolc budapesti és vidéki pártirodától, mely az MSZP ingatlanvagyonának negyede.A hírportál úgy tudja, az MSZP az OTP Faktoringnak adja el azt a harmincnyolc ingatlant, melyeken amúgy is jelzálog van. Ezeket a bank nyomott áron megvenné, majd bérbe adná az MSZP-nek. Így mindenki jól járna, a párt megszabadulna törlesztőrészleteitől, ezenkívül pénzhez, a bank pedig olcsó ingatlanokhoz jutna.

Több megyei elnök felháborodott a döntésen, hiszen ingatlanjaik eladásával csökkenne a befolyásuk. Úgy gondolják, az eladásokkal az MSZP az utolsó helyzeti előnyét vesztené el a többi baloldali párttal szemben.

A tranzakció még év végéig várat magára. A terv azonban már most megosztja a pártot. A feszültség pedig csak fokozódik.

Összesen 77 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
formaegy
2015. október 10. 16:36
A még megmaradt vidéki párttagocskák "ingyé" dolgoznak, amíg a fentiek milliárdokat habzsolnak el)))) Jó munkamegosztás))) Dolgozz paraszt, jól akarok élni - mondá az uraság))))
formaegy
2015. október 10. 16:29
Csodálkozik valaki, hogy az országot is csődbe vitték? Ehhez értenek kérem. Költeni, pofázni, költeni, költeni....... )))))) Miért nem kérnek Kunhalmitól tanácsokat???
Tintamin
2015. október 10. 15:11
A szomorú az, hogy ha ezek megint hatalomra kerülnek, majd visszalopják. Fideszéket 8 évig segítette a seggnyaló brigád, amelyik azóta szívja a vérünket, betömhetetlen zsebei lettek a fideszes klientúrának, és egy egész országot tesznek ezzel tönkre...
cutcopy
2015. október 10. 09:00
Ezt csinálták az országgal is..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!