Ismét a Hatvannégy Vármegye egy tagjánál razziáztak a román hatóságok

2015. december 29. 16:48

A szervezet kérdivásárhelyi elnökének hó eleji letartóztatása után a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom egy újabb vezetőjénél tartottak házkutatást a román hatóságok kedden – közölte az Alfahír. A hírt a HVIM Facebook-oldala is megerősítette, azt írják, a hatóságok Wass Albert-könyveket foglaltak le, és várhatóan Bukarestbe viszik kihallgatni Szőcs Zoltánt.

2015. december 29. 16:48

Házkutatást tartottak a román nyomozati szervek Szőcs Zoltánnál, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom erdélyi vezetőjénél – jelenti az Alfahír. Mint írják, a férfi épp menyasszonyánál volt egy másik településen, mikor a rendőrök elkapták, és kézdivásárhelyi lakására vitték, ahol több Wass Albert által írt könyvet, valamint nemzeti jelképeket találtak és foglaltak le.

A potrál úgy tudja, azt sem akarták megengedni az egyenruhások, hogy Szőcs ügyvédje jelen legyen a kihallgatáson, de erre hosszas kérlelés után végül ígéretet tettek. A procedúrára Bukarestben kerítenek sort.

A házkutatás hírét megerősítette a HVIM Facebook-oldala is. Azt írják, „a székely gerincet nem lehet megtörni”!

Beke Lászlót egy hónapja tartják fogva

A HVIM kézdivásárhelyi elnökét, Beke Istvánt még december legelején vették őrizetbe. Őt a terrorizmus és szervezett bűnözés elleni ügyészség (DIICOT), hogy robbantásos merényletre készült. A nála tartott házkutatás során petárdát, szülinapi tortán használatos tűzijátékot, és airsoft eszközöket találtak. Előzetes letartóztatását január 29-ig hosszabbították meg. 

A Beke ellen folyó eljárásban egyelőre mindössze egy lehallgatott beszélgetés szolgál bizonyítékul, amiről az sem tisztázott, hogy mikor készült. 

Összesen 157 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zazriveczazseni
2015. december 29. 21:43
A szélsőjobb már megmutatta hova viszi az országot, ezek terrorista pribékek. 6:30-tól érdemes meghallgatni. https://www.youtube.com/watch?v=CLd5uoYsL7I
mustarharmas
2015. december 29. 21:32
Remelem, a seggfejek el is olvassák Wass könyveit.
balbako_
2015. december 29. 19:04
Ez az idióta banda annyi magas labdát ad fel a magyarság ellenségeinek, hogy nem lepne meg, ha külföldi titkosszolgálatok pénzelnék.
Onurisz
2015. december 29. 18:06
"Wass Albert könyveket foglaltak le." Ez most komoly vagy valami vicc?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!