Hétmilliárd forint: megkezdődött a brókerbotránnyal kapcsolatos kártalanítás

2016. január 29. 13:56

Összesen hétmilliárd forintot fog kifizetni a Befektetővédelmi Alap a brókerbotrányban érintett cégek közel négyezer ügyfelének, miután lezárult a kártalanítási eljárás.

2016. január 29. 13:56

Lezárult a Befektetővédelmi Alap (BEVA) által indított kártalanítási eljárás, közel négyezer volt Buda-Cash és Hungária ügyfél napokon belül kézhez kaphatja megtakarításainak megmaradt részét.

A Beva megkezdte azon ügyfelek kártalanításának kifizetését, akikre vonatkozóan eddig adatokat kapott a felszámolótól, részükre összesen több mint 7 milliárd forintot (Buda-Cash: 6,8 milliárd forint, Hungária: 191 millió forint) utalt át a kifizetést teljesítő takarékszövetkezeti fiókokba. Az érintett károsultak a kártalanítás pontos összegéről és a kifizetés helyéről levélben kapnak értesítést, a kártalanítási összeg felvételéhez vagy átutalásához személyesen kell felkeresniük a kifizetőhelyet. 

Az alap közölte: a Buda-Cash és Hungária ügyfelek egy részénél még további adatokat vár a felszámolótól, másik részük esetében folyamatban van a kérelmek elbírálása. 

A Buda-Cash és a Hungária károsultaknak a Beva a hiányzó értékpapírok és pénzösszeg után befektetőnként maximálisan 20 ezer eurónak megfelelő (Buda-Cash: 6 105 400 forint, Hungária: 6 004 200 forint) kártalanítást fizet a felszámolás napján érvényes árfolyam alapján számított forintösszegben. A kártalanítás egymillió forintig 100 százalékos, az egymilliót meghaladó rész után pedig 90 százalék. 

 

 

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
noMores
2016. január 30. 12:25
Ennek kapcsán szeretném sitten látni a következő embereket, akik bennfentes információk alapján törvénytelenül kezeltek állami pénzeket, döntöttek be szándékosan pénzintézeteket: Fazekas Szíjjártó Varga Lázár Orbán A Napnál világosabb, hogy ezek mindenről tudtak. Általában azonnali sitten szokták végezni az emberek ilyen bűntények kapcsán....
3M..
2016. január 29. 15:37
Ezt is az adófizetők fogják állni. Az emberekkel fizettetik meg a kormánypártok, és brókereik által okozott kárt. 300 milliárdot buktak a magyarok, amit a Fidesz áltémákkal próbált meg, próbál meg eltussolni. Ekkora lopás Európa történelmében példátlan, amit Magyarországon a Fidesz közreműködésével hajtottak végre. Óvakodj a Fidesztől, mert tolvaj banda! Szebb Jövőt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!