Erdősiné: Én csak egy közügyek iránt érdeklődő magánszemély vagyok

2016. február 25. 12:09

Erdősi Lászlóné, a keddi népszavazási kérdés beadója az MTI-nek közölte: a „híresztelésekkel szemben a kezdeményezést mint a közügyek iránt érdeklődő, arról véleménnyel bíró független magánszemélyként tette” és a boltok zárva tartásával kapcsolatos véleményét egy párt sem befolyásolta.

2016. február 25. 12:09

A vasárnapi boltzárról népszavazást kezdeményező Erdősi Lászlóné csütörtökön azt közölte az MTI-vel: határozott álláspontja az, hogy nem ért egyet az üzletek vasárnapi nyitva tartásával, véleménye kialakításában pedig egyetlen párt sem befolyásolta.

„A sajtóban megjelent híresztelésekkel szemben a kezdeményezést mint a közügyek iránt érdeklődő, arról véleménnyel bíró független magánszemélyként tettem meg” – írta herceghalmi keltezésű sajtóközleményében Erdősi Lászlóné, Erdősi László herceghalmi független polgármester felesége.

A kérdése úgy szól: „Egyetért-e Ön azzal, hogy a kiskereskedelmi üzletek – a kiskereskedelmi szektorban történő vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló 2014. évi CII. törvény szerint - továbbra is zárva tartsanak vasárnap?”

Kedden két, a vasárnapi boltzárral kapcsolatos kérdést is benyújtottak a Nemzeti Választási Irodához. Az elsőt Erdősi Lászlóné, a másodikat néhány másodperccel később Nyakó István szocialista politikus. Az MSZP szerint mindez úgy fordulhatott elő, hogy több „kopasz férfi” akadályozta politikusát.

Mivel a népszavazásról szóló törvény szerint egy kérdés benyújtása után már nem nyújtható be azonos tárgyú kérdés az előbbi hitelesítését megtagadó döntés jogerőre emelkedéséig, ha Erdősi Lászlóné kérdése megfelel a jogszabályi előírásoknak, akkor az kerül a Nemzeti Választási Bizottság elé.

Összesen 179 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mr.Falafel
2016. február 26. 09:02
http://menekulttabor.blog.hu/2016/02/26/az_elemi_oszton_es_a_kopaszok
Dénia
2016. február 26. 05:20
De hogy mindig is a kormány seggét nyalta az m1, méghozzá igen durván, azt állítom. Lehet, hogy ezt csak az tudja, aki ellenzéki szavazó volt a Gyurcsánykorszakban.
golder
2016. február 26. 00:03
"...közügyek iránt érdeklődő magánszemély vagyok..." Ennek ellentmond, amikor a helyszínen azt mondta a riporternőnek, hogy "magánügy". Most akkor melyik a kettő közül? Mert magánüggyel nem fordulnak a választási irodához.
zolka50.50
2016. február 25. 20:10
Egyébként nem mindegy a szociknak, ki adja be a kezdeményezést? Ha befogadják a kárdást, lehet népszavazás, és kész.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!