Kúria: Akadályozták Nyakót a kopaszok

2016. március 04. 09:40

A Kúria kimondta, hogy a szocialista Nyakó Istvánt akadályozták jogai gyakorlásában, amikor a Nemzeti Választási Irodánál ismeretlenek feltartóztatták a népszavazási kezdeményezés leadása közben. Ezzel a Kúria megváltoztatta a Nemzeti Választási Bizottság korábbi döntését, mely szerint nem lehet egyértelműen meghatározni, hogy történt-e akadályoztatás.

2016. március 04. 09:40

A Kúria szerint akadályozták a szocialista Nyakó Istvánt az országos népszavazás kezdeményezéséhez fűződő jogának gyakorlásában, ami sérti az esélyegyenlőség és a rendeltetésszerű joggyakorlás alapelvi követelményét. A Kúria honlapján csütörtök este nyilvánosságra hozott határozat szerint múlt kedden a Nemzeti Választási Irodában (NVI) tartózkodó ismeretlenek akadályozták az MSZP-s politikust jogai gyakorlásában. A Kúria ennyiben megváltoztatta a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) döntését, egyebekben a határozatot helybenhagyta. 

Február 23-án tömegjelenet volt az NVI Alkotmány utcai épületénél, többen ott várták, hogy a Kúria honlapján megjelenjen a végzés arról, elutasítja-e a vasárnapi boltzár ügyében benyújtott népszavazási kezdeményezést, és ha igen, akkor elsőként adhassák le kérdésüket. Végül elsőként Erdősi Lászlóné adta le kérdését, négy másodperccel megelőzve Nyakó Istvánt. A szocialisták szerint mindez úgy fordulhatott elő, hogy több „kopasz férfi” akadályozta politikusukat.

A Kúria honlapján csütörtök este közzétett végzés szerint Nyakó István kifogásában előadta, hogy amikor az NVI székházához érkezett, már ott tartózkodott egy, nagyjából húsztagú, számára ismeretlen, erős testalkatú emberekből álló csoport, akik „fenyegető magatartást tanúsítottak”. A Kúriának az NVI megküldte a székháza előterében található biztonsági kamera február 23-ai, 3 órától 12 óráig terjedő időszakra vonatkozó felvételét. A Kúria megállapította: a felvételen jól látható, hogy február 23-án 11 óra 33 perc 57 másodperckor a székház előterének jobb hátsó sarkában tartózkodó kérelmező a telefonhívás fogadása után elindult az érkeztető berendezéshez. 11 óra 34 perckor egy sötét sapkában és sötét kabátban lévő férfi Nyakó István elé lépett, ezzel egy-két másodpercen keresztül akadályozta őt.

Összesen 117 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
konzekvensen
2016. március 04. 16:17
Ez még okozhat gondokat Erdősi Lászlóné számára. Ha jól tudom, akkor 30 napja van a népszavazást kezdeményezőnek, hogy a szükséges 200000 aláírást összegyűjtse. Ha Erdősi Lászlóné nem gyűjti ezeket az aláírásokat, akkor 30 nap után szerintem simán fel lehet jelenteni a joggal való visszaélés vádjával.
Mr.Falafel
2016. március 04. 15:45
http://kuria-birosag.hu/hu/valhat/kvkiii3722320162-szamu-hatarozat Vagyis "A Kúria a kérelmező érvelésével szemben nem látott alapot annak megállapítására, hogy Erdősi Lászlóné a Csoport tagjaival szándék- és akarategységben tevékenykedett." LoL A lényeg az, hogy a Kúria elhajtotta Nyakóékat.
BőröndÖdön
2016. március 04. 15:16
A Kúrián még nem tökéletes a NER...
antioxi
2016. március 04. 14:41
Legyen már meg végre ez a kurva népszavazás a vasárnapi boltbezárásokról! Szerintem: a) Nem lesz érvényes a szavazás, b) Ha mégis érvényes lesz (4 millió választó voksa szükséges ehhez) akkor nem lesz eredményes (a szavazók 51%-a kell) c) A a bolti alkalmazottaknak és az ő szakszervezeteik biztosan a bezárva tartás mellett fognak voksolni. Legyen csak népszavazás és égjen rá az MSZP-re ez a népszavazási bohóckodás.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!