Tóbiás: A Fidesz-kormány elveszítette a kapcsolatát a valósággal

2016. március 11. 15:28

Tóbiás József az MSZP elnöke átfogó kritikával illette a kormány tevékenységét. A frakcióvezető felhánytorgatta a terrorvészhelyzet kihirdetését, az NVI-ügyet, valamint a jegybanktörvény módosítását és ismét kijelentette, hogy a kormányzat elveszítette kapcsolatát a valósággal.

2016. március 11. 15:28

Az MSZP elnök-frakcióvezetője szerint Magyarországon három területen van valódi vészhelyzet: az oktatásban, az egészségügyben és a szociális ellátórendszerben. Tóbiás József pénteki budapesti sajtótájékoztatóján arról is beszélt, hogy nem nézheti „hülyének az embereket” sem Matolcsy György jegybankelnök, sem Kubatov Gábor Fidesz-alelnök.

Az ellenzéki politikus közölte: a kormány „a megszokott félelemkeltésre játszva” hirdetett a héten az egész országra kiterjedő veszélyhelyzetet, miközben szerinte ezen a három területen is azonnali kormányzati intézkedésekre lenne szükség. Az elmúlt években a kormány a legtöbb forrást az oktatásból, az egészségügyből és a szociális területről vonta ki, ennek következtében alacsonyak a fizetések, tömeges a pályaelhagyás – mondta Tóbiás József. 

A Fidesz-kormány teljesen elveszítette kapcsolatát a valósággal, ezt mutatják a valósággal köszönőviszonyban sem lévő kormányzati döntések – jelentette ki. Az MSZP elnöke azt mondta, Magyarországon egyre többen vannak azok, akik nem félnek, ezt mutatják a pedagógustüntetések, a fekete ruhás nővér vagy a salgótarjáni választások. Közölte, bízik abban, hogy március 15-én sokan hangot is adnak véleményüknek.

Tóbiás: Kubatov cinikusan hülyének nézi az embereket

Tóbiás József szerint a kormány morális válságban van. Ezt a Nemzeti Választási Irodánál (NVI) február 23-án történtekkel magyarázta, amikor kigyúrt, kopasz férfiak akadályozták a szocialista Nyakó Istvánt a vasárnapi boltzár eltörlését célzó népszavazási kezdeményezésének benyújtásában.

Kételyeit fejezte ki amiatt, hogy Kubatov Gábor Fidesz-alelnök úgy nyilatkozott, nincs kapcsolata az NVI előtt megjelent fiatalemberekkel. Úgy fogalmazott: Kubatov Gábor „nem nézheti hülyének az embereket”.

Az ellenzéki politikus a Fidesz-alelnök nyilatkozatait „a cinizmus teljes megtestesülésének” nevezte, és azt mondta: Kubatov Gábor nem menekülhet a felelősség alól azzal, hogy ad egy interjút. Az ellenzéki párt elnöke közölte, hogy a kormánytól a mai napig várják az ügyben a vizsgálatot.

Tóbiás: A jegybank elvesztette függetlenségét

Tóbiás József szerint Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke sem nézheti „hülyének az embereket”

Hozzátette: az MNB elnöke elveszítette függetlenségét, mert a miniszterelnökhöz fordult, hogy olyan törvényt fogadjanak el, amely megvédi a közérdekű adatok nyilvánosságra hozatalától. Azért sem független a jegybankelnök, mert miután kiderült, hogy az ügyészségre feljelentés érkezett az MNB ellen, másnap Matolcsy György együtt ebédelt a legfőbb ügyésszel – mondta.

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
küllő
2016. március 12. 08:44
Ennyire tehetségtelen, alkalmatlan kormánya még nem volt az országnak. Ellenzékben elhitették, hogy készenlétben állnak a zsenik a tudatlan posztkomcsik helyett. Lebénították a kormányokat a lekicsinylő, becsmérlő és nagyképű szövegeikkel. Aztán kiderült, hogy a zsenik nem tudnak számolni, fogalmuk sincs, hogyan kell egy országot vezetni. Csak lopni tudnak és hazudni, rombolni és pusztítani, közben a saját zsebeiket megtömni. Lejáratnak bennünket, szégyen magyarnak lenni, lassan közmegvetés tárgyai leszünk miattuk. Ilyen gyalázatos híre még soha nem volt a magyaroknak, mert ezzel a sötét társasággal azonosítanak bennünket
öszödibeszéd
2016. március 12. 04:15
A szocialista kormányzás alatt annyira virágzott az oktatásügy meg az egészségügy, hogy az emberek páros lábbal rúgdaltak ki a titeket, szocikat a hatalomból, és azóta sem engednek titeket annak közelèbe sem. Ezt minden értelmes ember tudja, csak a kisszámú klientúrátok és elvtársaitok hőzöngenek; egyszóval az Orbán-szindrómások.
áfonya
2016. március 12. 04:00
Ballibsi mszp-szdsz kormányzása alatt szegényedett le adósodott el az ország , a magyar nép szenvedett tőlük.
twist
2016. március 12. 03:52
Az MSZP soha nem tudta, mi a valóság. Apropo: hol az az 50 milla, amit utazási költségtérítésként vettél fel, mintha Nyíregyházán laknál, de közben Érden van a házad?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!