Házi őrizetbe kerül Vizoviczki László

2016. augusztus 01. 21:59

Megszüntetik előzetes letartóztatását és házi őrizetbe kerülhet Vizoviczki László, miután egy összegben bírósági letétbe helyezték a negyedmilliárd forintos óvadékát.

2016. augusztus 01. 21:59

Egy összegben kifizették a 250 millió forintos óvadékot a költségvetési csalással, illetve egy másik ügyben vesztegetéssel vádolt Vizoviczki László ügyében, így az éjszakai mulatóiról elhíresült vállalkozó házi őrizetbe kerül. A Fővárosi Ítélőtábla honlapján hétfőn megjelent közleményben az olvasható: az óvadékot egy összegben bírósági letétbe helyezték, ezért az ítélőtábla intézkedett V. L. vádlott előzetes letartóztatásának megszüntetéséről és nyomon követő eszközzel is ellenőrzött házi őrizetéről.

Felidézték: az ítélőtábla július 22-i végzésével érdemben helybenhagyta a Fővárosi Törvényszék végzését, amely V. L. vádlott ügyében elfogadja az óvadékot, megszünteti az előzetes letartóztatást és ezzel együtt elrendeli a házi őrizetet. Közölték: a másodfokú bíróság egyetértett az elsőfokú bíróságnak azzal az álláspontjával, amely szerint V. L. vádlott 250 millió forint óvadék ellenében, előzetes letartóztatás helyett  mozgását nyomon követő technikai eszközzel biztosított házi őrizetbe kerülhet. Az óvadékot a jogerős határozatot hozó bíróság fogadja be – olvasható a közleményben.

Vizoviczki László ellen két büntetőeljárás is folyamatban van. Egyik ügyét a Fővárosi Törvényszék tárgyalja, ebben a vállalkozót és harminckét társát különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, üzletszerűen elkövetett költségvetési csalással vádolják. A Központi Nyomozó Főügyészség szerint a vádlottak közül kilencen bűnszervezetben követték el cselekményeiket, legalább 825 millió forintos kárt okozva az államnak. 

A másik ügy a Debreceni Törvényszék előtt van. Ez a 2014. október óta tárgyalt rendőrségi vesztegetési botrány, amelynek vádirata huszonegy olyan vádlottat tart számon, aki hivatali vesztegetésért, hivatali visszaélésért, illetve közokirat-hamisításért felelhet. Az eljárásban szereplő négy volt rendőrfőtiszt, a Budapesti Rendőr-főkapitányság és a Nemzeti Nyomozó Iroda korábbi magas beosztású munkatársai a főügyészség szerint rendszeresen százezres, milliós összegeket kaptak Vizoviczki Lászlótól, hogy szórakozóhelyei illegális rendőri védelemmel működjenek, a konkurens mulatóhelyeken pedig a bezárás érdekében razziákat tartsanak.

Az elsőfokú döntés után Póta Péter, a Fővárosi Törvényszék szóvivője elmondta, az óvadék megállapítására azért nyílt lehetőség, mert kizárólag a szökés és elrejtőzés veszélyére hivatkozva tartották fenn eddig a vádlott előzetes letartóztatását.

Összesen 98 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csuka
2016. augusztus 02. 11:19
Hétköznapok a FIDESZ/DSZ MAFFIA államban: „Hétfőn az Alfahír is beszámolt arról, hogy egy összegben kifizették a 250 millió forintos óvadékot a költségvetési csalással, illetve egy másik ügyben vesztegetéssel vádolt Vizoviczki László ügyében, így az éjszakai mulatóiról elhíresült vállalkozó házi őrizetbe kerül. A Jobbik szerint Vizoviczki kiengedése egyértelmű gesztus a polgári Magyarországot építő kormány részéről, hogy a súlyos korrupciós gyanúba keveredett politikusaitközösen mossák tisztára. Felháborító, de sajnos nem meglepő, hogy a bíróság nem kívánja vizsgálni a több százmilliós összeg eredetét, bár erősen gyanítható, hogy ők is tisztában vannak azzal, miszerint az óvadék közös "perselyezés" eredménye - írja közleményében a párt. A Jobbik továbbra is választ vár a sajtó elől bujkáló Rogán Antaltól, az ötödik kerületet nyolc évig irányító egykori polgármestertől, hogy milyen kapcsolatban állt kerületének legbefolyásosabb vállalkozójával, „akinek a bárjaiban történő visszaélések szinte naponta jelentek meg a sajtóban, illetve a levelezőpartner, Kubatov Gábor szerepe is felvet további érdekes kérdéseket”. Korábban az N1TV-nek Vizoviczki László egykori bizalmasa, perének negyedrendűvádlottja azt állította, hogy Rogán Antal, akkor még polgármesterként négymillió forint kenőpénzt vett át a diszkócsászártól különböző, V. kerületi teraszok megnyitásának engedélyezéséért. A Központi Nyomozó Főügyészség ezzel kapcsolatban múlt hét kedden levelet küldött az N1TV főszerkesztőjének, ebben az online televízió felvételeinek átadását követelték. Múlt héten az is kiderült, hogy a Fidesz alelnöke, Kubatov Gábor kapcsolatba került Vizoviczkivel, aki letartóztatása után levélben kérlelte a kormánypárti politikust, hogy házi őrizetbe kerülhessen. Kubatov azóta elismerte, hogy találkozott az egykori diszkócsászárral. „Persze. Persze... Politikus vagyok, az a dolgom, hogy találkozzak emberekkel” - jelentette ki egy múlt hét csütörtöki sajtótájékoztatón. Időközben kép is bizonyítja Kubatov és Vizoviczki ismertségét: a vezető fideszes politikus és az éjszakai élet ismert vállalkozója egymás mellett ülnek egy pesterzsébeti óvodában. Az Index úgy tudja, hogy a kép 2012 áprilisában készült - nem sokkal Vizoviczki letartóztatása előtt – a pesterzsébeti óvoda 110. születésnapi zsúrján, ahol a beszámolók szerint beszélgettek is egymással.” http://alfahir.hu/jobbik_negyed_milliardert_ujra_baratok_kozott_a_maffiavezer
billwilson
2016. augusztus 02. 10:12
olajos Pintér majd kinyomozza! ja nem
Ragály Portik
2016. augusztus 02. 09:51
Energetikus kokainrezidencia sincs még, ezért kell szegény, fizetés nélkül a cigánynak tanácsokat osztogató habonynak Ibizára utazgatnia, ha egy jót akar kokózni egy 25 ezer Ft-os csak a belépő + 25 ezer egy adag kokain bárba!
Ragály Portik
2016. augusztus 02. 09:48
hawken 2016. augusztus 2. 06:24 És ezek az agyhalott kómások szavazhatnak a fizeSS-re! Annyira idióták hogy orbánt kádárnak képzelik. Csak éppen kádár nem lopott és hagyta éléni a népet is. Lakótelepi lakások 100 ezreit építtette, amiből most a zsidóbankok, orbán kúrmányi BANKMENTŐ törvények segítségével, teszik ki a magyarokat!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!