Együtt: Környezetromboló a római-parti mobilgát

2017. június 29. 14:39

Tönkreteszi a Római-part természeti értékeit a tervezett mobilgát az Együtt szerint. A párt az állandó gátban látja a megoldást, és fontosnak tartja a beljebb elhelyezkedő lakóházak védelmét is.

2017. június 29. 14:39

Az Együtt – a Korszakválók Pártja szerint nem a római-parti mobilgáttal, hanem „eggyel beljebb”, a Király út és a Nánási út mentén kiépítendő állandó gáttal kellene megoldani a terület árvízvédelmét – jelentette ki a párt budapesti elnöke csütörtökön sajtótájékoztatón Budapesten.

Pataki Márton ez alkalomból bemutatta az eredeti tervek alapján készült mobilgát egyik elemét, amely értékelése szerint teljesen tönkretenné a Római-part környezetét, hagyományos kiránduló jellegét.

Mint elmondta: a kezdeményezés egy helyi lakostól ered, aki arra kérte a fővárost, illetve a tervező céget, hogy állítsanak ki a Római-parton egy méretarányos gátelemet. Mivel ezt nem teljesítették, ezt követően fordult az Együtthöz, a párt pedig közadakozásból, 250 ezer forint felhasználásával elkészítette a tereptárgyat. Ez megmutatja, hogy a monstrum miként tenné tönkre a Római-part eredeti jellegét – fűzte hozzá.

Közlése szerint a Római-part mindig is árvízi terület volt, ezért az igazán égető feladat a beljebb található lakóterületek megvédése, ami egy állandó, a településképbe sokkal inkább beleillő állandó gáttal megoldható. Annál is inkább, mert a 20 milliárd forint tervezett beruházási értékű mobilgát nem is jelent biztonságot, azt egy elszabadult hajó, vagy nagyobb úszó fatörzs bármikor elsodorhatja – vélekedett Pataki Márton.

(MTI)

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Anonymtalan
2017. június 29. 18:57
Tudjátok mi környezetromboló még? Az árvíz.
még fokozza
2017. június 29. 18:27
Dömösnél lehetne fúrni egy vízelvezető csatornát a Tisza irányába. Elég merész ötlet, olyan Széchenyis de megvalósítható. Mondjuk nem 20 milliárd viszont lennének víz tározóink a száraz alföldre.
balbako_
2017. június 29. 17:16
Éppen hogy a mobilgát felel meg a környezetbarát megoldásnak.
zakar zoltán béla
2017. június 29. 16:25
Rebeka
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!