Európai Bíróság: Utasítsák el Magyarország keresetét a kvótaperben!

2017. július 26. 11:36

Utasítsák el Magyarország és Szlovákia keresetét a kvótaperben – javasolja szerdán közzétett állásfoglalásában az Európai Bíróság főtanácsnoka. Yves Bot szerint a magyar beadványban szereplő jogi érvek nem állják meg a helyüket, az áthelyezési kvóták ugyanakkor hozzájárulnak Görögország és Olaszország terheinek csökkentéséhez.

2017. július 26. 11:36

A magyar és a szlovák kereset elutasítását javasolja szerdán közzétett állásfoglalásában az Európai Bíróság főtanácsnoka a menedékkérők tagállamok közötti elosztását célzó uniós mechanizmus ellen indított perben. Yves Bot francia főtanácsnok szerint a magyar beadványban szereplő jogi érvek nem állják meg a helyüket, majd azon véleményének adott hangot, hogy az áthelyezési kvóták „hatékonyan és arányosan” hozzájárulnak Görögország és Olaszország terheinek csökkentéséhez.

A főtanácsnoki indítvány nem köti a bírákat, a tapasztalatok ugyanakkor azt mutatják, hogy az ítéletek többnyire megegyeznek az előzetes állásfoglalással. Az ítélethirdetésre várhatóan ősszel vagy legkésőbb télen kerül majd sor. A perben a bíróság tizenöt fős nagytanácsa fog dönteni, egyszerű többséggel.

(MTI)

Összesen 163 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
edvind johnsson2.0
2017. július 26. 15:24
Baromság, semmilyen terhet nem enyhít amíg hermetikusan le nem zárják a határokat.
hátakkor
2017. július 26. 13:47
Innentől még érthetőbb Zazri miért nem akarta alkotmánymódosítással kizárni még a lehetőségét is, hogy németek, olaszok, görögök ide toljanak alja népeket.
Negue
2017. július 26. 13:44
" Yves Bot szerint a magyar beadványban szereplő jogi érvek nem állják meg a helyüket" Aztán nézzük csak tételesen, pontról-pontra, hol nem állják meg a helyüket a jogi érvek?
hátakkor
2017. július 26. 13:40
szeptember 27-ig kell kibírni az ideiglenes nem jogi aktust. Amúgy meg már Magyarország döntött az allokáció témában. NEM-et mondott.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!