Völner: Az Európai Bíróság is a Soros-terv végrehajtásán dolgozik

2017. július 26. 14:56

Minden uniós intézmény a Soros-terv végrehajtásán dolgozik az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára szerint. Völner Pál arra reagált, hogy a magyar és a szlovák kereset elutasítását javasolta állásfoglalásában a menedékkérők tagállamok közötti elosztását célzó uniós mechanizmus ellen indított perben az Európai Bíróság főtanácsnoka.

2017. július 26. 14:56

Az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára szerint minden uniós intézmény, így az Európai Bíróság is a Soros-terv végrehajtásán dolgozik.

Völner Pál ezt arra reagálva mondta szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján, hogy Yves Bot, az Európai Bíróság főtanácsnoka a magyar és a szlovák kereset elutasítását javasolta állásfoglalásában a menedékkérők tagállamok közötti elosztását célzó uniós mechanizmus ellen indított perben. A főtanácsnoki indítvány nem köti a bírákat, a tapasztalatok ugyanakkor azt mutatják, hogy az ítéletek többnyire megegyeznek az előzetes állásfoglalással. Az ítélethirdetés ősszel vagy legkésőbb télen lehet. Az államtitkár úgy fogalmazott: sajnos a legrosszabb feltételezéseiket igazolta a főtanácsnok indítványa, Yves Bot mintha a Soros-terv részeként csatlakozott volna az előtte felszólalókhoz, az Európai Bizottsághoz, az Európai Tanácshoz. Hiszen a nyilatkozat fő elemei politikai tartalmúak, és gyakorlatilag ezekkel akarja elfedni a jogi érvek hiányát – tette hozzá. Azt mondta, az állásfoglalás tartalmaz „kényszeredett jogi érvelést”, de nem döntötte meg a Magyarország által a keresetben kidolgozott jogi érveket.

Völner Pál szólt arról is, a mintegy százoldalas anyagban „sűrűn fordul elő” a szolidaritás, a rugalmasság, a sürgősség kifejezés, ez azt jelenti, hogy „ott hiányoznak a jogi érvek a Magyarország által lefektetett állásponttal kapcsolatban”. Mint mondta, a főtanácsnok hivatkozik a sürgősségre, de megfeledkezik arról, hogy az EU működéséről szóló szabályokban le van fektetve a sürgősségi eljárás menete, vagyis ez az érv sem állja meg a helyét. Felidézte: Magyarország arra hivatkozik, hogy egy jogalkotási folyamatról volt szó, ennek tényét a bíróság egy más ügyben hozott, 2015-ös döntése is megerősíti. Közölte, a főtanácsnok nem oldotta fel azt az ellentmondást, hogy vagy a dublini egyezmény módosításáról volt szó, amelynek nem tartották be a formai kereteit, vagy ha nem erről, akkor a hozott döntés ellenétes az egyezménnyel.

Megjegyezte: a főtanácsnok megkerülte azt a kérdést is, hogy az Európai Tanács állásfoglalásainak, következtetéseinek van-e kötőerejük. Leszögezte: Magyarország jogi álláspontja változatlan, és ha jogi alapon dönt a bíróság, akkor bizakodóan várják az ítéletet. „Nagyon sajnálnánk, ha a politikai folyamathoz a bíróság is csatlakozna” – mondta Völner Pál, hozzátéve, hogy ez alapjában kérdőjelezné meg azt, hogy az unió fórumai betartják-e a szabályokat, amelyek alapján működniük kellene. Az államtitkár jelezte: biztatónak tartják, hogy a közelmúltban három olyan döntés is volt, amikor a főtanácsnoki indítvánnyal szemben döntött a bíróság.

(MTI)

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2017. július 26. 22:13
Meg az EU összes tagállama is. Ha nem tetszene nekik az EU Soros terve, akkor nem lennének tagjai az EU-nak. Ennek mi értelme van, hogy a Fidesz foggal körömmel ragaszkodik az EU-hoz miközben folyamatosan szidja, mint a bokrot? Az EU ilyen és nem fog nemzetbaráti irányban megváltozni. Úgyhogy ha ez nem elfogadható, akkor el kell válni tőle. Szerintem eleve be sem kellett volna lépni, de hát "demokrácia" van, a többség döntött egy olyan szavazáson, amely a mai, meg a régebbi szabályok alapján eleve nem is számítana érvényesnek. De megtrükközték ezt is az akkori politikusok.
zazriveczazseni
2017. július 26. 16:59
Az biztos mindent Soros irányít! Bayert is, Orbánt is Gyurcsányt is stb. Titkos táborokban készíti elő az őszi zavargásokat!!!!!!!!!!!! Ürgebőrbe varrt fémdobozokban kapják az utasítást, a békaemberektől, úszás közben a Duna Arénában.
áfonya
2017. július 26. 16:47
Európai bíróság együtt Brüsszellel sorossal kommunista új zsidókkal Magyarok elpusztításán dolgoznak.
áfonya
2017. július 26. 16:29
1989 után kádári kommunista új zsidók kerestek legtöbbet a kommunizmus bukásából . Letelepedési kötvény a ballibsik csőrét addig bassza még nem ők kormányoznak ,át vennék a kormányt betolakodókat a magyar nép nyakára telepítenék.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!