Kiderült, kik finanszírozzák a Momentumot

2017. augusztus 03. 09:41

A Heti Válasz utánajárt annak, hogy miből lehetett pénze a Momentumnak a Nyitás Fesztivál megrendezésére, valamint, azt is megtudták, hogy milyen magyar vállalkozók pénzelik a Momentumot. Az egyik vállalkozó elmondta: csak bizonyos feltételekkel támogatta a pártot.

2017. augusztus 03. 09:41

Az elmúlt hetekben a kritikák célkeresztjébe került a Momentum által Bodajkra szervezett Nyitás Fesztivál költségvetése. A Heti Válasz ezért utánajárt annak, hogy miből lehetett pénze egy ilyen volumenű fesztivál megrendezésére a pártnak, valamint annak, hogy milyen magyar vállalkozók pénzelik a Momentumot.

A Momentum szóvivője, Hajnal Miklós Heti Válasznak adott nyilatkozata szerint a párt bodajki fesztiválja 23 millió forintba került. A költségeket a párt az értékesített belépőjegyekből és a fogyasztásból származó bevételekből (11 millió forint), valamint a párt meglévő tartalékából finanszírozta (12 millió forint) – nyilatkozta a Heti Válasznak a párt szóvivője.

Arra a kérdésre, hogy honnan volt a pártnak ekkora tartaléka, a szóvivő azt nyilatkozta, hogy a korábbi Nolimpia kampányra, valamint a májusi plakátkampányra kaptak 18 és 11 millió forintnyi adományt, és ezek „jó részét tartalékolták”

A Heti Válasz azt is kiderítette, hogy kik támogatták anyagilag a Momentumot. A hetilapnak nyilatkozott Bojár Gábor, a Graphisoft és a budapesti Aquincum Institute of Technology magánegyetem alapítója: „Egymillió forinttal támogattam a Momentumot. Mindenféle kérés nélkül, magam döntöttem így, mert kötelességemnek érzem segíteni a vállalt értékrendjében hozzám közel állónak érzett pártot.”

A párt másik adományozója Raskó György volt MDF-s parlamenti képviselő, az Antall-kormány földművelésügyi tárcájának közigazgatási államtitkára. Az egyébként agrárvállalkozó Raskó György a Heti Válasznak elismerte, hogy személyesen is kötődik a Momentumhoz, hiszen a fia is dolgozik a pártnak. Raskó hozzátette, hogy az anyagi támogatást feltételekhez kötötte. Ilyen feltétel volt az, hogy a pártnak „határozott nemzeti-patrióta karaktere” legyen, valamint, hogy ne szövetkezzen az MSZP-vel és a DK-val. A vállalkozó azt is megjegyezte, hogy „elvi okokból” nem szeretné azt sem, ha a párt belvárosi liberális értelmiségi párttá válna. 

 

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
=nessuno=
2017. augusztus 04. 13:47
És? Mindenki azt finanszíroz a magánvagyonából, amit jónak lát. Egyelőre nem tilos. Ellenben az MVM és más állami cégek nem arra költhetnének, amire akarnak a közvagyon terhére.
Tesze Tosza
2017. augusztus 03. 21:12
Wannabee lumperek, akik mindig valami ellen és nem valamiért szövetkeznek. Én erre momentán nemet mondok, de kinek a pap kinek a papné.
Lanchaster
2017. augusztus 03. 19:27
Ez a Bojár is mindig megtalálja a legalkalmasabb szponzoráltakat... :D https://ripost.hu/cikk-gazdag-vallalkozo-fizette-ki-juhasz-peter-luxusnyaralasat
cutcopy
2017. augusztus 03. 19:15
"feltétel volt az, hogy a pártnak „határozott nemzeti-patrióta karaktere” legyen" Na ja, egy határozott nemzeti-patrióta nyilván, hogy magyar olimpiát fúr..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!