Az önkormányzat fúrhatja meg a Feneketlen-tavi lakóparkot

2017. október 18. 20:30

A Magyar Nemzet úgy tudja, a XI. kerületi önkormányzat elrendelheti a budai Feneketlen-tó környékének változtatási tilalmát – így akadályozva meg a 350 lakásos lakópark megépítését.

2017. október 18. 20:30

Kisebb botrány kerekedett ki a budai Feneketlen-tó mellé tervezett, 350 lakásos lakótömb tervezett megépítéséből – most a Magyar Nemzet helyi LMP-s és párbeszédes politikusoktól úgy tudja, a XI. kerületi önkormányzat akadályozhatja meg a beruházást. 

Az ellenzéki képviselők ugyanis arra készültek, hogy a csütörtöki képviselő-testületi ülésen saját javaslatot nyújtanak be a Feneketlen-tó környékének változtatási tilalmáról, majd tüntetést szerveznek az ügyben. Azonban a Magyar Nemzet szerint a fideszes polgármester, Hoffmann Tamás megelőzné a tiltakozást – ugyanerről szóló előterjesztést nyújt be a testület elé.

A szentimrevárosba tervezett lakópark ellen egyébként már petíció is indult – ezt Makovecz Imréné Szabó Marianne iparművész, Entz Géza volt államtitkár, Sipos Mihály, a Muzsikás tagja, Csányi Tamás karnagy, valamint két építész, Nagy Gergely és Hegedűs Péter jegyzik.

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Agnieszka
2017. október 19. 07:58
Drukkolok a környéknek, az egy amúgy is eléggé beépített rész, szerintem sem kell oda még párszáz lakás, csak azt nem tudom, hogyan jutott el idáig ez a megfúrásra nagyon is érdemes tervezet.
noMores
2017. október 19. 01:16
Nahát, a fideszesek ledózerolnak egy közparkot, közben meg nyernek rajta 4-5milliárdot? Kiválóan teljesít a NER, birkák!
kurbitalis
2017. október 19. 00:39
Egyébként a Tas vezér és a Villányi sarkán kezdődik egy, talán a 40-es években épült lakópark, több háztömbből áll, kerítéssel körbevéve. Az első tömbben van a Jobbik helyi irodája. Azt nem értem, hogy mekkora az a telek, hogy azt "lakóparknak" lehetne nevezni.
kurbitalis
2017. október 19. 00:34
Most néztem meg. Ez durva nagy csúsztatás! Ugyanis a Diószegi út 37. sz. telek a Flamenco Hotel háta mögött van. Ott eleve nem építhetnek olyan magas lakóházat, mint a Flamenco, csak olyan magasat, mint a környező lakóházak. Tehát nagyon nem kerek a HVG, a 24 és a többi libbal cikke. Ha Hoffmann lép, akkor amúgy is minden rendben lesz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!