Emmi: Nő több szociális támogatás összege

2018. január 02. 09:00

Több szociális támogatás, így például az ápolási díj, a rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény, a rászoruló időseknek járó támogatás összege is emelkedik január 1-jétől – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkársága.

2018. január 02. 09:00

A kormány minden segítséget megad a rászorulóknak, ezért több szociális támogatás összege is emelkedik január 1-jétől – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkársága kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint emelkedik az ápolási díj összege, nő a rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény, a rászoruló időskorúak járadékának  és a normatív közgyógyellátásnak a jövedelemhatára, havi 50 ezer forintos támogatást kapnak a tartósan beteg gyermeküket legalább húsz éven át otthon gondozó nyugdíjasok. Azt hangoztatták, a kormány fontosnak tartja, hogy a rendelkezésre álló források célzottabban és hatékonyabban érjék el a valóban segítségre szorulókat.

Közölték, az ápolási díj alapösszege január 1-jétől ismét 5 százalékkal emelkedik, valamint a tartósan beteg gyermeküket legalább húsz éven át otthon ápolók számára új támogatási forma lesz elérhető, mely kompenzációt nyújt azoknak, akik az otthoni tevékenységük miatt alacsonyabb összegű nyugdíjat kapnának. A tartós ápolást végzők időskori támogatása az ápolási díjjal együtt is folyósítható. A havi 50 ezer forintos összeget az a nyugdíjas kaphatja, aki gyermekét legalább húsz éven otthon gondozta, ezalatt legalább egy évig emelt szintű vagy kiemelt ápolási díjat kapott. A támogatást az öregségi nyugdíj ügyében illetékes általános hatáskörű nyugdíjmegállapító szervnél, a járási hivatalnál kell igényelni.

A rászoruló idős személyek részére nyújtott időskorúak járadékának jövedelemhatára, valamint a normatív közgyógyellátás jövedelemhatára is 5 százalékkal emelkedik, míg az egészségkárosodási és gyermekfelügyeleti támogatás összege átlagosan 3 százalékkal. Változik a rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény jogosultsági jövedelemhatára is, mely az öregségi nyugdíjminimum 130-140 százalékáról 135-145 százalékára emelkedik január 1-jétől. A jövedelemhatár emelés eredményeként még több szociálisan rászoruló gyermek válik jogosulttá a kedvezményre – írták.

(MTI)

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2018. január 02. 10:56
Január elseje óta Európában Magyarországon a legalacsonyabb az internetezést terhelő általános forgalmi adó kulcsa, miután a kormány kezdeményezésére a parlament 18-ról öt százalékra csökkentette azt - hangsúlyozta keddi budapesti sajtótájékoztatóján a Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztos.
csuka
2018. január 02. 10:46
Demján Sándor örülhet, tömeges leépítés jöhet a közszférában Ötmilliárdot nyert az uniótól a nemzetgazdasági tárca a létszámcsökkenés kezelésére https://mno.hu/belfold/demjan-sandor-orulhet-tomeges-leepites-johet-a-kozszferaban-2437265
balbako_
2018. január 02. 10:43
Gyurcsányék alatt is emelkedtek - persze csak az ára, adók! Most meg.....
csuka
2018. január 02. 09:52
"KÖZEL FÉLMILLIÓ EMBER A CÉLPONTBAN: TÖMEGES LEÉPÍTÉSEK JÖHETNEK A KÖZSZFÉRÁBAN Olyan nagymértékű leépítések jöhetnek a választások után a közszférában, hogy annak csak a megszervezésére és az elbocsátottak átképzésére 5 milliárd forintos keretet kapott a minisztérium. Orbán Viktor bizalmas nagyvállalkozója, Demján Sándor szerint 350 ezer közalkalmazott egyszerűen felesleges munkát végez." /alfahir/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!