Gulyás: Magyarország megerősítette a déli határ védelmét

2018. október 25. 11:28

Magyarország megerősítette a déli határ védelmét – hangsúlyozta a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

2018. október 25. 11:28

Magyarország megerősítette a déli határ védelmét, miután felajánlotta segítségét Horvátország mellett a balkáni migrációs útvonallal érintett összes országnak – hangsúlyozta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.

Gulyás Gergely ismertetése szerint a kormányülésen a belügyminiszter számolt be arról, hogy hetvenezer migráns észak felé tart, jelenleg a bosnyák határnál vannak, hetven kilométerre a magyar határtól.

Elmondta azt is: a kormány döntése értelmében a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal helyett Idegenrendészeti Hivatal jön létre. A bevándorlási hivatal átnevezését azzal indokolta, hogy az kifejezi a magyar választópolgárok akaratát, hogy Magyarország ne legyen bevándorlóország.

(MTI)

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Edvind Johnsson3.0
2018. október 25. 14:03
Minden országnak ezt kell tennie, oszt akkor nem fognak a hordák kóborolni.
izo1210
2018. október 25. 13:44
Az osztrák határral mi újság? Azzal nem kéne foglalkozni, hogy az osztrákok telibeszarják a Schengeni egyezményt?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!