Gréczy: Hunvaldot a Fidesz indítja

2019. augusztus 06. 10:05

A DK országgyűlési képviselője szerint a volt szocialista képviselőnek azt kell eldöntenie, hogy a kormányváltást vagy Orbán Viktort szolgálja-e – jelentette ki Gréczy Zsolt az ATV hétfő reggeli adásában.

2019. augusztus 06. 10:05

Gréczy Zsoltot eredetileg az Orbán-Von der Leyen találkozó miatt hívták be a televzió stúdiójába, azonban az ellenzéki politika fluktuens mivolta új témára csábította a szerkesztőket: Hunvald György, Budapest VII. kerületének volt vezetője ugyanis egy közösségi bejegyzésben tudatta, hogy független jelöltként ugyan, de indul az őszi önkormányzati választáson.

Gréczy első reakciójában kertelés nélkül kijelentette, hogy szerinte Hunvald György a kormánypártok jelöltje. „Hunvald Györgyöt a Fidesz indítja a választáson, senki másnak nem érdeke, hogy megossza az ellenzéki egységet, amely Niedermüller Péter (DK-alelnök - a szerk.) mögött teljesen felállt.”

Szerinte azért nem támogatják a volt polgármestert az ellenzéki pártok, mert jogerősen elítélték több ügyében.

A későbbiekben úgy fogalmazott: „Nyilván vannak olyanok, akik pozitívan emlékeznek vissza az ő polgármesteri tevékenységére, de hát van egy közös ellenzéki jelölt. Tehát ha mindenhol találna a Fidesz egy sértett embert, vagy mindenhol egy sértett ember, aki mögé nem áll be az ellenzéki pártok szövetsége, az elindulna, akkor hova jutnánk? Hunvald Györgynek pontosan azt kell végiggondolnia, hogy most Orbán Viktort szolgálja, vagy a kormányváltást szolgálja hosszútávon.”

Hozzátette: hónapokon keresztül győzködték a politikust, hogy ne induljon, „értse meg”, hogy nem támogatja egy párt sem. Arra a felvetésre, hogy ugyan a pártok nem is, de egy fotó tanulsága szerint a kerületiek támogatják, Gréczy Zsolt úgy válaszolt: „Ez azért nem így működik, az a pár százalék is nagyon sokba kerülhet az ellenzéki pártoknak – egy polgármesteri helybe kerülhet, a helyi közgyűlés többségébe kerülhet.” Úgy véli, októberig emiatt még egy pluszfeladat lesz ellenzéki oldalon.

Az eredeti téma, az Orbán-Von der Leyen találkozó kapcsán azt mondta, szerinte jelzésértékű, hogy a jogállamisággal kapcsolatban egy Twitter-üzenetből kellett megtudnia a világnak és Magyarországnak, hogy az Európai Bizottság új, még nem hivatalban lévő feje a jogállamisági normák betartására szólította fel Orbán Viktort. „Adjuk meg a bizalmat a bizottsági elnökasszonynak, tegye a dolgát.” Hozzátette: a most következő finn elnökségtől azt várja, hogy ugyanúgy a jogállamiság betartásához kötik majd az uniós pénzek felhasználását.

Összesen 70 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2019. augusztus 07. 18:23
Donáth Anna papája is a Fidesz megbízásából a botjával mixerelt.
Peter8811
2019. augusztus 07. 18:06
Fasz fej Gréczy, az álom nem dől össze, csak felébredsz hogy bilibe log a kezed.
gyaloggos
2019. augusztus 07. 14:45
EZEK süketelnek demokráciáról, miközben megfenyegetik azokat, akik az ő támogatásuk nélkül jelöltei magát! LÁSD: Horváth Imre esete a Varjuval, Újpesten, most meg Hunvald, de van még több is!
gyaloggos
2019. augusztus 07. 14:42
ANNYIRA hülye ez a Gréczy is! NEM tud 5, azaz öt mondatot úgy elmondani, hogy azokban ne legyen ellentmondás!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!