Koronavírus: közveszéllyel fenyegetés gyanúja miatt négy nyomozást folytat a rendőrség

2020. március 13. 08:37

Olyan internetes cikkek írói és terjesztői ellen folyik a nyomozás, akik a koronavírussal kapcsolatban a köznyugalom megzavarására alkalmas módon álhíreket tettek közzé.

2020. március 13. 08:37

Közveszéllyel fenyegetés gyanúja miatt négy nyomozást folytat a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) kiberbűnözés elleni főosztálya olyan internetes cikkek írói és terjesztői ellen, akik a koronavírussal kapcsolatban a köznyugalom megzavarására alkalmas módon álhíreket tettek közzé.

A KR NNI pénteken a rendőrség honlapján három esetről beszámolva azt írta, egy 30 éves férfit és egy 44 éves nőt februárban gyanúsítottként hallgattak ki, mert egy cikkben azt terjesztették, hogy januárban többen megfertőződtek Magyarországon. Egy 32 éves férfi szintén valótlan állításokat tett közzé az interneten a koronavírussal kapcsolatban, őt a rendőrök szerdán fogták el, gyanúsítottként hallgatták ki, otthonában pedig házkutatást tartottak és informatikai eszközöket foglaltak le.

Az álhírekre jellemző volt a kattintásvadász címadás a hirdetési bevétel reményében – tették hozzá. A közlemény szerint a KR NNI a vírus magyarországi megjelenését követően folyamatosan monitorozza a fertőzéssel kapcsolatos, interneten megjelenő tartalmat.

(MTI)

Összesen 75 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
annamanna
2020. március 13. 11:18
Ez a hír azért elég rosszul jön ki a kínai doki halála után, akit egyenesen a vírus mártírjának tartanak: https://hu.wikipedia.org/wiki/Li_Ven-liang_(orvos) Nyilván van benne ráció, de ki az, akinek erről ne a kínai orvos jutna eszébe, akit "rémhírterjesztés" miatt elhallgattattak? Biztosan van ennek értelme, egyébként, csak pont most nagyon rosszul fest.
duzur
2020. március 13. 10:51
Csak remélni lehet, hogy közveszély esetén, nem érvényesül az az általánosan elterjedt etikátlan haszonszerzés, ami e módon müködik: Az álhírekre jellemző kattintásvadász címadás a hirdetési bevétel reményében
patópál
2020. március 13. 10:21
Ajjaj, Bangóné most szarban van.
formaegy
2020. március 13. 09:51
Hadházy ellen indítanak-e gyorsított eljárást - képviselői visszaélés - miszerint egy vészhelyzet kellős közepette, felhívta a figyelmet a lázadásra, és közölte, hogy ő hétfőtől nem engedi iskolába a gyerekét. (ATV) Itt az ideje a lázadásnak! - mondta! Ez a fajta magatartás nem csak megengedhetetlen, hanem uszítás, rendbontás, az emberek hergelése ami egy vészhelyzet hivatalos ideje alatt veszélyesebb, mint bárki gondolná. Kiszámíthatatlan lavinát indíthat el! Nagyon várom a hatóságok reagálását, intézkedését! Ez éppen olyan, mintha egy fronton valaki lázadásra hívná fel bajtársai figyelmét! Gyalázat! Ugye nem megint azzal fogunk szembesülni, hogy akik valóban uszítanak, hergelnek azok ússzák meg?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!