Antall sírjánál emlékeztek az első szabadon választott kormány megalakulására

2020. május 23. 15:54

Jeszenszky Géza, Bod Péter Ákos és Dávid Ibolya is jelen volt a Fiumei úti sírkertben.

2020. május 23. 15:54

Antall József sírjánál emlékezett az első szabadon választott kormány néhány tagja szombaton – írja a 24.hu. A pár akkori és későbbi miniszter mellett tiszteletét tette a találkozón a momentumos Fekete-Győr András is. A megemlékezés apropóját az adta, hogy éppen harminc éve alakult meg az első szabadon választott kormány a rendszerváltást követően.

A megemlékezést Kajdi József, az Antall-kormány hivatalának vezetője vezette, majd négy hangfelvételt is lejátszottak az egykori miniszterelnöktől. 

A Fiumei úti sírkert fenntartói korábban állítólag támogatták, hogy a résztvevők kilátogassanak Antall József sírjához, és hangosítást, valamint áramot is ígértek, de később elálltak ettől. 

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Palepoli
2020. május 28. 22:33
Antall nagyobbik fia ezt mondta most: "Apja nem volt naiv, csak éppen mélyen bízott az emberi értelemben: ha valamit értelmes szavakkal elmondunk, azt az emberek megértik és talán méltányolják. Megdöbbentette az értetlenség, de még inkább a rosszhiszeműség, amivel minden egyes tettét és szavát az akkori sajtó fogadta." Ezt úgy hívják: naivitás. Antall naiv volt, nem volt jó, nem tudott közérthetően beszélni, hosszú bővítetten kanyargó körmondatai végén akár elfelejtette, akár nem, mit mondott az elején, a beszélgetőpartnerek vagy hallgatók már rég megunták a mondandóját.
illiberator
2020. május 24. 07:40
Szegeny Antallt még a sírjában sem hagyják nyugodni.
pitypang1125
2020. május 23. 23:50
Egy gyáva szar senki volt, neki köszönhettük a nyomorunkat, a gyávaságának.
Akitlosz
2020. május 23. 18:25
Göncz Árpádot is Antall ültette az ország nyakára a nagy töbségű közakaratot semmibe véve. Ha engedélyezte volna Antall a szabad elnökválasztást akkor azon valószínűleg az MDF jelöltje győzöt volna 1990. őszén. Azóta is tiltja az összes kormány a szabad államfőválasztást.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!