Müller Cecília: Már lényegesen többen gyógyultak meg, mint ahányan aktívan fertőzöttek

2020. május 26. 12:51

A kormány ma délután terjeszti az Országgyűlés elé a különleges jogrend visszavonásáról szóló törvényjavaslatot.

2020. május 26. 12:51

Már lényegesen többen gyógyultak fel a koronavírus okozta betegségből, mint ahányan aktívan fertőzöttek – emelte ki az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs keddi online sajtótájékoztatóján. Müller Cecília hangsúlyozta: a gyógyultak száma már sokadik napja jóval magasabb az aktív fertőzöttekénél. A járvány kezdete óta 3771 igazolt koronavírusos pozitív beteget tartanak számon, közülük 1436-an aktív fertőzöttek és 1836-an már meggyógyultak a betegségből. Az elhunytak száma 499 – tette hozzá.

Kiemelte: a legnagyobb kihívás az, hogy a zárt közösségekből eltűnjön a vírus, és egyre növekedjen a gyógyultak száma. Ezért a második ütemben újabb idősotthonokban, szociális intézményekben folytatódnak a szűrővizsgálatok. Az országos tisztifőorvos tájékoztatása szerint a koronavírus által érintett intézmények száma nem nőtt. Ebben a 33 intézményben összesen 5991 embert ápolnak 2301 gondozóval, az ápoltak közül 886, a dolgozók közül 141 az igazolt fertőzöttek száma, 115-en haltak meg, és már 371-re nőtt a gyógyultak száma.

A kormány ma délután terjeszti az Országgyűlés elé a különleges jogrend visszavonásáról szóló törvényjavaslatot – közölte a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának munkatársa a keddi online sajtótájékoztatón.

Kiss Róbert alezredes emlékeztetett, a veszélyhelyzetet március 11-én hirdette ki a kabinet. Mint mondta, a különleges jogrend jelentősen hozzájárult a járvány elleni sikeres védekezéshez, segítségével a kormány és az operatív törzs gyorsan meghozta a védekezéshez szükséges gazdasági, egészségügyi rendvédelmi döntéseket és gyorsan tudott cselekedni. A járvány nem ért véget, a parlament elé kerülő törvényjavaslat tartalmazni fogja azokat a szabályokat és rendelkezéseket, amelyeket a járványügyi készültség miatt hatályban kell tartani – hangsúlyozta az alezredes.

(MTI)

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
barnabibambi
2020. május 26. 19:43
Bátor kijelentés hisz fogalmuk sincs róla hogy hány aktív fertőző és hány beteg van a valóságban Magyarországon.Nagyon nyomják a sódert pedig ott van a levegőben a második hullám.Mellesleg egyre több valószínű virusgazda jön be a határainkon. Lehetséges hogy nagy pofáraesés lesz.Tudod ez olyan mint a 13. havi nyugdíj ,annyit beszéltek róla hogy el is kopott.Nos a koronavírus járvány nem kopik hanem egyre erőteljesebb azaz a második hullám amiről már a WHO is hírt adott.
koronaszepe
2020. május 26. 14:29
499 halott. Itt valami nem gömbölyű, ez nagyon magas szám ahhoz képest, hogy jóformán nincs beteg.
Emmanuel Goldstein
2020. május 26. 14:01
Gyenge kezdés után teljesen komolytalanná vált az Operatív Törzs.
egyvilág
2020. május 26. 13:38
Egy igen alapos és pártatlan áttekintése a koronavírus helyzetnek, politikai és gazdasági vetületeinek és a közállapotoknak: https://www.egyvilag.hu/index.shtml#uzenet
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!