Karácsony büszke arra, hogy ő mondta ki először Simicska Lajos nevét a Parlamentben

2021. május 15. 16:58

Lehet más a politika! – üzent az újdonsült miniszterelnök-jelölt.

2021. május 15. 16:58
null

Délelőtti nyírtassi bejelentése után a Kossuth térről is bejelentkezett Facebook-követőinek Karácsony Gergely, a baloldali előválasztás újdonsült jelöltje. 

A debreceni livestreames fiaskóra utalva kijelentette: reméli, most nem következik be a „túlterheléses támadás”, aminek áldozatává váltak. Elmondta: 2010 előtt civil szakmáját űzte, és szerette, de úgy látta, kezdenek kimerülni hazánk demokratikus tartalékai, és azt gondolta, itt az ideje a politika megváltoztatásának. Azzal a hittel érkezett a Parlamentbe, hogy lehet más a politika, jelenleg pedig az egyik legnagyobb probléma, hogy úgy gondoljuk, a politika valami visszataszító dolog.

„A politikának végre az életünkről kell szólnia, és olyan országot kell építeni, ahol az élet nem csupán a politikáról szól” – fogalmazott. Hozzátette: büszke rá, hogy a Parlamentben ő volt az első képviselő, aki számon kérte Orbán Viktoron az „oligarchák támogatását”, s ő mondta ki először Simicska Lajos nevét, akit mára lecseréltek a „még simicskább” Mészáros Lőrincre. Arra is büszke, hogy amikor a Fidesz kezdte „felrúgni a demokratikus intézményrendszert”, ő volt az első, aki 2011-ben kimondta, hogy csak teljeskörű ellenzéki összefogás lehet képes a kormány leváltására és újra stabil, összetartó társadalmat építő demokrácia építésére. Büszke emellett arra is, hogy az elsők között volt, akik az előválasztás mellett kardoskodtak.

„Most arra vállalkozunk, hogy az egész országot együttműködésre hívjuk, hogy minden olyan polgárt, aki változást akar, szövetségessé tegyük. A politika nem a politikusokról szól, hanem az emberekről, és olyan embereket kell választanunk, akikben bíznak a változást akaró polgárok. Mindez azt is jelenti, hogy azt a nemes megbízatást, amit 2019 őszén kaptam a budapestiektől, szeretném az egész országra kiterjeszteni” – mondta.

Összesen 80 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pitypangocska
2021. május 16. 10:35
Vajon hány Karácsonyhoz hasonló léhűtő lopja a napot az adóforintjainkon a felsőoktatási intézmények ilyen-olyan státuszain??? Pont ezért indokolt a kormány által kezdeményezett átszervezés. Tartsák el az egyetemek a SAJÁT anyagi erőforrásaikból a protezsált, semmirekellő oktatóikat (természetsen nagy tisztelet a többségben lévő, kiváló munkát végzőknek)!
Pitypangocska
2021. május 16. 10:18
Mert akkor is a szádba adták a szót. Te, szobafikusz!
Tehetős Totó
2021. május 16. 09:08
Te tesó, mé' esté neki Kharácson gádzsónak! Mert azt hallottam thőle: irtass ki! Te diló...nyírtassi!
cutcopy
2021. május 16. 08:05
Milyen szép lett a Kossuth tér, te csináltad Geri..?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!