Többen kiállnak az újságíró mellett, akit megpróbált kirúgatni a Klubrádió tulajdonosa

2021. május 08. 12:04

Stumpf András, Schiffer András és Dévényi István is szembeszáll az ATV ellen meghirdetett bojkottal.

2021. május 08. 12:04
null

Dévényi István és Homonnay Gergely egyaránt kiáll Ónody-Molnár Dóra mellett, akit megpróbált kirúgatni a Jelen című hetilaptól Arató András, a Klubrádió többségi tulajdonosa, írja a Media1. Emlékeztettek: egyre több ismert politikus és újságíró száll szembe az ATV ellen meghirdetett bojkottal: Schiffer András a Klubrádió elnökét bírálta, Majtényi László, az ORTT volt elnöke is közölte, nem hirdet bojkottot, Stumpf András, a Válasz Online munkatársa pedig arról írt, nem ért egyet a bojkottal.

A Klubrádió tulajdonosa ki akarta rúgatni a Jelen munkatársát

A Media1 hírportál beszámolt arról az információról, hogy Arató András, a Klubrádió Zrt. többségi tulajdonosa megpróbálta elérni, hogy rúgják ki főállásából a Jelen című ellenzéki laptól Ónody-Molnár Dórát, amiért műsorvezető lett a néhány napja a 92,9 MHz-en sugárzó Spirit FM Beszóló című műsorában.

Azt írják, Arató András személyesen Lakner Zoltánt, a Jelen főszerkesztőjét kereste meg, hogy nehéz helyzetbe hozza az újságírót. Ahogy Arató fogalmazott a 168.hu-nak: „felvetni Laknernek, hogy nem összeférhetetlen-e a Jelennél dolgozni és emellett beülni az elrabolt vagyonba”. Lakner elutasította az egy ideje kényszerűen csak internetes rádióként üzemelő Klubrádió többségi tulajdonosának a lap belügyeibe történő beavatkozási kísérletét.

Dévényi és Homonnay a bojkott ellen

Dévényi István, a Magyar Hang egyik legismertebb munkatársa a Facebookon állt ki az újságírónő mellett és egyúttal

hogy bojkottálják az ATV Csoportot és a Spirit FM-et, a munkatársak pedig távozzanak.

„A 168 Óra több forrásának egybehangzó állítása szerint ki akarta rúgatni a Jelen című kormánykritikus hetilapnál betöltött főállásából Ónody-Molnár Dóra újságírót Arató András, a Klubrádió többségi tulajdonosa, aki ennek érdekében fel is hívta Lakner Zoltán főszerkesztőt. A hívás tényét Arató is elismerte, amit azzal magyarázott, hogy véleménye szerint az újságíró összeférhetetlenségi állapotba került amiatt, hogy heti egy alkalommal ő vezeti a Beszóló című interaktív műsort a Spirit FM-en.« És akkor ezek után kellene szolidárisnak maradni a Klubrádióval. Hát, nem lesz könnyű” – írta ki az újságíró.

Homonnay Gergely DK-közeli megmondóember is kiállt az újságíró mellett: „Engem azért akart a TV2 Jóban Rosszban egykori producere, akkor Szabó Zsófi párja kirúgatni, mert csináltam egy vicces anyagot a Story-ba Zsófiról. Nem rúgtak ki. A főnökeim vállalták a konfliktust. Szerintem egy kurva jó anyag volt. De mindez totál lényegtelen. Ónody-Molnár az egyik, hanem a legjobb oktatáspolitikával foglalkozó magyar újságíró. Szerény véleményem szerint.”

Kerpel-Fronius és Schiffer

Kerpel-Fronius Gábor (Momentum) szerint a bojkott félreértelmezése a politikus és a média szerepének. Schiffer András szerint „aki – velem együtt–  kiakadt Demeter Szilárd novemberi gázkamrázós párhuzamán, az ugye azt sem tartja helyén valónak, ha egy frekvenciapályázat eredményét a vészkorszak jogfosztásaihoz hasonlítják? Ugye nem arról van szó, hogy amíg egyeseket azonnali – és megérdemelt– erkölcsi megvetés sújt, ha aktuálpolitikai megfontolásokból hadonásznak a Holokauszt emlékével, addig mások ezt szabadon megtehetik saját üzleti és/vagy politikai céljaik érdekében?”

Stumpf András sem bojkottál

Stumpf András, a Válasz Online munkatársa is megszólalt: „Én

A Figyelőről tudtam, hogy amíg Brückner Gergő ott van, az, amint elmegy onnan, nem az. Az ATV-vel is így vagyok. Amíg Benyó Rita ott van, sajtótermék, tehát nem bojkottálom. Tudom ugyanis, hogy Benyó távozna, ha nem így lenne. Vagy kirúgnák. Az lesz a pillanat, amikor tudom, hogy nagy baj van. Akkor fogok gondolkodni bojkotton. Remélem, soha.”

Kép forrása: Ónody-Molnár Dóra

Összesen 90 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
themen
2021. május 10. 09:29
Baráti tűz. Ónody-Molnár Dóra volt, aki rásegített Niedermüller Péter rémisztő képződményes nyilatkozatára. https://www.youtube.com/watch?v=UqmGAfsbVfY
Vakfolt
2021. május 10. 08:47
Ez egy trágya műsor. Olyan mint egy kopasz kiégett és depressziós fingfurulyás a fosfalvi vásáron.
MayorAnna
2021. május 09. 23:14
"Stumpf András, Schiffer András és Dévényi István is szembeszáll az ATV ellen meghirdetett bojkottal." Díszes patkány csapat. Hogy a vérbe maradt ki Vágó patkány?!
Kanóc
2021. május 09. 22:32
prolivircsaft. Stumpf... :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!