Célegyenesben a városligeti Magyar Zene Háza

2021. augusztus 25. 13:03

A kiállítási, zenei rendezvényhelyszínt és oktatási központot 2021 végén már a látogatók is birtokba vehetik – adta hírül a Magyar Nemzet.

2021. augusztus 25. 13:03
null

„A Magyar Zene Háza különleges, összetéveszthetetlen látványa mögött – amelynek ihlető forrásaként a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem híres szecessziós épülete, valamint a magyar zene és zeneoktatás világszerte elismert tradíciója szolgált – Magyarországon eddig nem látott tervezői és mérnöki megoldások sorozata húzódik meg. Az emblematikus intézmény tervezése során a japán sztárépítész, Sou Fujimoto nagy hangsúlyt fektetett az épület és a park harmóniájára, valamint az intézmény funkcionális összetettségére is” – írta meg a Magyar Nemzet. 

A Magyar Zene Háza hármas funkciója építészetileg is elkülönül: a koncert- és az előadóterem, valamint a szabadtéri színpad a városligeti park szintjén helyezkedik el, a kiállítóterek a föld alatt, az oktatási és kutatási helyiségek pedig az emeleten találhatóak az épület úgynevezett „lebegő kalapjában”. A Magyar Zene Háza három szintjét tizennégy tonnás csigalépcső köti össze.

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2021. augusztus 26. 08:28
Akik ellenezték és most is ellenzik azoknak nem ég a pofájuk ilyenkor?
Ninini
2021. augusztus 25. 20:09
Ez tényleg nagyon szép. Számomra kérdéses, hogy a lyukakon kikandikáló fák hogyan fogják viselni a derékbanneméranap hatást, de majd meglátjuk. Az viszont fix, hogy emblematikus és azonnal megjegyezhető forma.
Nannyó
2021. augusztus 25. 13:36
Ez a hír a Mandiner fórumozóinak jelentős részét nem igazán érdekli. Eme fafejű fórumozók csoportja immunis mindenféle kultúrára, egyszerűen nem értik, miért fontos ez. :) Kb. annyit látnak belőle, hogy pénz, pénz, pénz... mennyibe kerül és milyen fölösleges...
NoFace
2021. augusztus 25. 13:34
Lesz mivel dicsekedni Karácsonynak... Megakadályozni a felépítését nem sikerült, hát majd idegen "tollakkal" fog kampányolni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!