Márki-Zay Péter: A Fidesz nézi ostobának a vidéki embereket

2021. december 17. 13:09

„Az az aberrált beteges gondolat csak az aberrált fideszes politikusok agyában fogant meg, hogy bárki szülői engedély nélkül nemváltó műtétet akarna óvodásokon végrehajtani” – jelentette ki az ellenzéki miniszterelnök-jelölt.

2021. december 17. 13:09
null

„Mi vidéki emberek vagyunk, szeretném hangsúlyozni, nyilvánvalóan nem mi nézzük le a vidékieket, hanem azok, akik olyan ostoba hazugságokat terjesztenek, hogy itt bárki migránsokat akarna betelepíteni – de a Fideszen kívül –, a rezsicsökkentést meg akarná szüntetni, ... s vidéki emberek lenézése is egy ilyen hazugság volt” – mondta el Márki-Zay Péter a dél-dunántúli régió, azaz Somogy, Tolna és Baranya megye ellenzéki képviselőjelöltjeinek sajtótájékoztatóján, Bátaszéken. A népszavazási kezdeményes aláírásgyűjtő akcióján a baloldal miniszterelnök-jelöltje kijelentette, a Fidesz nézi ostobának a vidéki embereket, próbálja azt elhitetni velük, hogy bárki szülői engedély nélkül nemváltó műtétet akarna óvodásokon végrehajtani. Ez az aberrált beteges gondolat csak az aberrált fideszes politikusok agyában fogant meg – jelentette ki.

– folytatta –, mi pontosan tudjuk, hogy mi ennek az országnak a valódi problémája.” Szerinte az a valódi probléma, hogyan lett Orbán Viktor alatt Magyarország az egész Európai Unió legkorruptabb országa, az egész világon Orbán Viktor kormányának köszönhetően miért itt haltak meg a legtöbben covidban (mert a magyar egészségügyet oda juttatta, ahova juttatta), az egész unió második legszegényebb országa lett hazánk, és nálunk van a legtöbb szegény ember: négy magyarból egy az uniós szegénységi küszöb alatt él.

Ezek után Márki-Zay rátért a népszavazási kezdeményezés két kérdésére. Szerinte Orbán egy kínai kommunista migránsegyetemnek akarja adni a magyar adófizetők pénzét, többet, mint az összes magyar egyetemnek együttvéve. Ez nemcsak felháborító, ostobaság is, hanem a nemzet, a haza elárulása – közölte. A Fudan egyetem helyett az eredeti terveknek megfelelően a Diákváros épüljön meg, ahol a vidéki magyar gyerekek laknak megfizethető áron, amikor Budapesten tanulnak – követelte. A másik kérdés arról szól, azt akarjuk-e, hogy az álláskeresési támogatás ideje Magyarországon legyen-e a legrövidebb az unióban – jelentette ki, s meg is adta a választ, szerinte a covid idején három hónapról fel kellene 9 kilenc hónapra emelni. S kérte az embereket, hogy csatlakozzanak az aláírások megszervezéséhez, gyűjtéséhez.

és tolvajok hozzák meg a legfontosabb döntéseket önök helyett” – zárta beszédét Márki-Zay.

***

(Fotó: Facebook)

Összesen 93 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
confitür
2022. január 09. 07:36
A komplett elmebaj egyik határozott ismérve az, hogy ma homlokegyenest az ellenkezőjét mondja valaki annak amit tegnap állÍtott. Esetleg egy épelméjű jelöltet nem tudnának elővarázsolni. Ez az ember beteg.
Sulammit
2021. december 18. 09:23
Nyugi márkizay nem hagyjuk, hogy a ballibsikkel karöltve ellopjad a pénzünket. Kellene egy megafon, ahol lejátszanák neki az utca és egyéb fórumain a mondatait, amit éppen letagad.
BPeter1978
2021. december 18. 01:34
Nem biztos, hogy szerencsés dolog a kínaiakat sértegetni illetve az érdekeiket piszkálgatni...biztos sok eszközük van arra, hogy makit kellemetlen helyzetbe hozzák...nagyon úgy néz ki, nagyhatalmi érdekek is összeütköznek hazánkban...
Nehidd El
2021. december 18. 00:33
Ezek szerint te is azt vallod, hogy Gansperger, Bajnai és Karácsony is mind az Orbán megbízásából tevékenykednek?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!