„Ezek az emberek hozták létre (és éltetik) a JOBBIKOT!” – így szidta a házrongáló cigányokat Tornanádaska roma polgármestere

2022. január 29. 10:56

Beri Tamás a Facebookon mutatta meg a helyszínt.

2022. január 29. 10:56
null

Tornanádaska roma polgármestere élőben jelentkezett be Facebookon. A videóban egy házat mutatott meg, amelyet feltehetően az önkormányzat adott ki egy „fiatal srácnak”, valamint vélhetően a családjának. A lakók teljesen szétverték az épületet két hét alatt, ezt pedig a polgármester sem hagyta szó nélkül.

„Nekik alanyi jogon jár minden, semmit nem fizettek. Aztán két hét alatt ez lett az épületből. [...] Ezek miatt a köcsög emberek miatt van lenézve a cigányság” – fakadt ki Beri Tamás.

„Ilyenek mellett állnak ki a jogvédők, meg az olyan kisebbségi vezetők is... ezek miatt vagyunk leírva, ezek miatt a köcsögök miatt...” – folytatta.

A posztjában a polgármester elnézést kért az obszcén kifejezésekért, „nagyon elragadtattam magam” – írta. Hangsúlyozta: „Viszont dühítő, hogy

Ezek az emberek hozták létre és éltetik a JOBBIKOT!”

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
V.Évike
2022. január 30. 07:49
Volt egy fiatal cigányasszony kolléganőm, hallkszavú, (cigányéknál az üvöltözés a módi), 4 gyermekes édesanya, de elköttette magát, mert nem akart több gyereket szülni. Tehát ez a fiatal cigányasszony nap, mint nap félórát oda, félórát vissza felé gyalogolt, hogy mindennap becsületesen beérjen a munkahelyére, ráadásul 3 műszakos rendben. A munkahelyéhez vezető úton, több cigánycsalád élt, akik mindig kigúnyolták, hogy milyen hülye, hogy eljár dolgozni, mikor ők naphosszat süttetik a hasukat, es ezért még segíjt is kapnak az államtól... (2007.) A munkahelyen nagy duzzogva, de a többiek úgy, ahogy elfogadták, de történt egyszer, hogy valakinek, valamilye eltűnt, és persze egyből ráfogták... hallkan sírdogált, egyedül én álltam ki mellette,... később kiderült ki az igazi tettes. Miután már nem dolgoztam már a cégnél, rá kb egy évre összefutottam ezzel a cigányasszonnyal, aki éppen a férjével vásárolt, és mikor meglátott örömmel ugrott a nyakamba, majd úgy mutatott be a férjének, hogy látod ő az, aki megvédett, s mellém állt. Majd elmesélte, hogy ő is otthagyta a céget, és most okj-és oktatásra jár, s ha elvégezte, akkor egy szállodában tud majd dolgozni. Bocs, hogy ilyen hosszúra sikeredett a mondanivalóm, de minden részlete fontos, hogy megértse bárki, hogy igenis vannak köztük (még, ha nem is diplomások), rendes, tisztességes cigányemberek. No, persze, sajnos volt részem az ellenkezőjével is.
bpe
2022. január 29. 16:52
"köcsög" helyett a sz@rházit javasolnám, egyezményesen.. :3
makutyi
2022. január 29. 15:24
Tetszik vagy sem, az is komoly lépés, hogy már elhatárolódnak ettől a magatartástól. Néhány éve még a vér és a zsiványbecsület volt.
kovászos cipó
2022. január 29. 14:42
Köszönjék maguknak az előítéletet, ami voltaképpen tapasztalat. Vinnyoghat nekem bármelyik cigány vagy "jogvédő", akkor adok munkát, szállást cigánynak, ha piros hó esik. Semmi szükségem rá, hogy rajtam gyakoroljanak. Előbb egymás között tegyenek rendet és takarítsák el az ilyen hordát egyszersmindenkorra, bizonyítsanak, aztán esetleg emberszámba vesszük őket. Addig viszont kusti!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!